"Kara Mizah" denen iğrenç şey

Makaleler
7
Arkadaşlar merhaba. Herkes duymuştur bu iğrenç şeyi. Bunun hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bence aşırı iğrenç ve çok saçma. Dine küfür, peygamberlere küfür, bütün insanlığın değer verdiği şeylere küfür sizlere ne kazandırıyor? Linç yiyince "Kanka kara mizah yaptım" şeyinin altına yatılıyor. Düşünceleriniz nelerdir?

Kara mizah denen şey küfürden ibaret değil. Bu konuda kültürlenmek istiyorsanız çok güzel diziler var, önerebilirim. :D

Espri/mizah yapmak, komik olmak zeka işidir. Herkes yapamaz, herkes komik olamaz.

Küfür etmek mizah değildir, küfrü ironik olmayacak biçimde mizah malzemesi yapan tek bir mizah sayfasına rastlamamışımdır. Bence daha iyi anlaşılması için gönderinize bir iki örnek ekleyebilirdiniz.

1998875_ob87c.jpg

Gerçek kara mizah, herhangi bir değere hakaret etmeyi gerektirmez. İnsanlar, dışa vuramadığı bazı "hoş olmayan" düşüncelerini kara mizah kılıfına uydurarak servis ediyor ve insanın canını sıkan durum da bu oluyor.
Birkaç insanın dengesizliği yüzünden kara mizahı kötülemeye çalışmak pek de doğru bir şey olmasa gerek açıkçası. Kara mizah, toplumsal bir mesajı iğneleme yöntemiyle vermeye çalışır ve bu açıdan da gerekli olduğunu düşünmekteyim. Ergen işi, ilgi çekme çabası vs. diyen arkadaşlara da şaşırdım kaldım vallahi.

Kara mizah adı altında, milli veya dini değerlere küfür edenler var. Bunun kara mizah olmasını bırakın, bu mizah bile değil. Yani komik olduğunu falan zannetmeleri de ayrı komiğime gidiyor. Neyse herkes mizah yapamaz. İşte bunlar da yapamayanlardan. Yorumumu yanlış okuyup bana sallamayın. 🤣 🤣
Kara mizah başka bir şeydir, milli, dini, ırki veya herhangi bir değere küfür etmek başka bir şeydir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı