Karadeniz Teknik vs Sakarya Üniversitesi

Adem Yıldız_

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2016
Mesajlar
5.561
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, sayısaldan 89k sıralama yaptım ve sıralamam sonucu bu iki üniversiteden birisinde endüstri mühendisliği okumayı düşünüyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar belki yardımcı olabilirler.
Hangi üniversitenin eğitimi ve hayat koşulları daha iyidir?
 
Ben Sakaryalıyım. SAÜ kampüsünün konumu güzel bir yerde, şehrin tepe taraflarında. Ulaşım ağı da bayağı iyi. Dolmuşudur, taksisidir, otobüsüdür vs. sıkıntı olmuyor. Yurtta kalınacaksa sayıları da yeterli. Eğitim olarak bilemiyorum, çünkü başka üniversitede okuyorum. Ama gayet iyi diyorlar. KTÜ'yü bilmediğim için hakkında bir şey diyemem.
 
Ben sakaryalıyım. Saü kampüsünün konumu güzel bir yerde, şehrin tepe taraflarında. Ulaşım ağı da bayağı iyi. Dolmuşudur, taksisidir, otobüsüdür vs. sıkıntı olmuyor. Yurtta kalınacaksa sayıları da yeterli. Eğitim olarak bilemiyorum, çünkü başka üniversitede okuyorum. Ama gayet iyi diyorlar. Ktü'yü bilmediğim için bir şey diyemem.

Herkes kendi şehrindeki üniversiteyi övüyor zaten.
 
Ben sakaryalıyım. Saü kampüsünün konumu güzel bir yerde, şehrin tepe taraflarında. Ulaşım ağı da bayağı iyi. Dolmuşudur, taksisidir, otobüsüdür vs. sıkıntı olmuyor. Yurtta kalınacaksa sayıları da yeterli. Eğitim olarak bilemiyorum, çünkü başka üniversitede okuyorum. Ama gayet iyi diyorlar. Ktü'yü bilmediğim için hakkında bir şey diyemem.

Yurtları hakkında bilginiz var mı?
 
KTÜ iktisat mezunuyum. Sosyal bilimlerde anlamsız bir üniversite. Fakat mühendislik bölümlerinde kaliteli eğitim verdiğini biliyorum. Özellikle inşaat bölümü yarışmalarda genelde derece alıyor.

Şehir hakkında kısa bilgilendirme yapmam gerekirse; üniversitenin bulunduğu yer hava alanı, AVM ve hayatın aktığı 2 büyük mahalle olan (Kalkınma ve Konaklar) yürüme mesafesinde. Şehir içi ulaşım genelde dolmuş tarzı 10-12 kişilik taksilerle yapılıyor. Gideceğiniz yerler genelde 10-15 dk uzaklıkta. Üniversitenin içerisi yemyeşil ve devasa büyüklükte. Pek fazla konser, eğlence vs bulamazsınız. (Yılda bir kere hamsi festivali hariç. :) )

Ev kiraları evine göre 750-1200 arası değişir. Apart tarzı yerlerde 600TL'den başlar. Şehir genel anlamda Arap turistlerin yoğunluğu sebebiyle pahalı.

Yerli halkı pamuk gibidir. Fakat üniversite çevresinde pek yerli halk yok. Her konuda pazarlık ve araştırma yapmanız lazım. Öğrencidir yolalım kafası var biraz.

Şehir uzun dik yokuşlardan oluşuyor, yürümeye alışmak lazım.
 

Geri
Yukarı