Kardeşime kilo vermesinde nasıl yardımcı olabilirim?

Wimarkonn

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim kardeşim 15 yaşında. Normalde ona desteği benim vermem gerekiyor ama her ne kadar onla konuşsam da dile getirdiğim kelimeler onu istemsizce üzüyor.

Olay şu, kardeşim 2 yıldır spora gidiyor, gelişmek ve sıkılaşmak istediğini söylüyor. Kendisine bu konuda çok destek versem de elimden hiç bir şey gelmiyor. Boyundan, kilosundan ve özgüveninden şikayetçi. Normalde bunu forum gibi topluluğun yer aldığı alana söylemem fakat beni de çocuğun düşündükleri üzüyor. Boyu 1.70'in altında ve kendisi 110 kilo, kendisi doğuştan hipotroid hastası ve doğuştan troid bezi yok.

Aynı spor salonuna gidiyoruz ve kendisi 1 aylık hoca ile eğitim denedi. Hoca başlangıçta çocuğa yarım saat kardiyo yapmasını söylese bile çocuk 6-7, bazen de 10 dakika boyunca yürüyor, ağırlık kaldırmak istese kafasına göre yapıyor. Yeme içme düzeni yerlerde, ama kırıldığı için bir şey diyemiyoruz. Diyetisyenlere, psikologlara, tüp mide uzmanlarına hatta pedagoga bile gittik.

Sizin bir tavsiyeniz var mıdır? Kendisi her ne kadar bana sinirli olsa da tek isteğim onun mutlu olması.

Görünen senaryoda kendisi istemeden mucizevi bir şekilde kilo veremez. Bu iş biraz ticaret meselesi. Önce emek sonra ekmek. Hem yiyip hem çalışmayyıp hem de düzelmesini bekleyemessiniz. Kendisi bir şeylerin farkına varmalı.

Hipotiroid karsisinda kilo vermek icin ekstra bir ozen gerekiyor. Normal insan gibi kilo vermesi cok zor. Bunun icin adam akilli bir diyetisyen ve fitness hocasina ihtiyaci var.

Ha yapmasi gerekenlere uymak istemiyorsa kendi sorunu. Bilirsin kendi dusen aglamaz.

Merhaba, benim kardeşim 15 yaşında. Normalde ona desteği benim vermem gerekiyor ama her ne kadar onunla konuşsam da dile getirdiğim kelimeler onu istemsizce üzüyor.

Olay şu, kardeşim 2 yıldır spora gidiyor, gelişmek ve sıkılaşmak istediğini söylüyor. Kendisine bu konuda çok destek versem de elimden hiçbir şey gelmiyor. Boyundan, kilosundan ve özgüveninden şikayetçi. Normalde bunu forum gibi topluluğun yer aldığı alana söylemem fakat beni de çocuğun düşündükleri üzüyor. Boyu 1.70'in altında ve kendisi 110 kilo, kendisi doğuştan hipotroid hastası ve doğuştan troid bezi yok.

Aynı spor salonuna gidiyoruz ve kendisi 1 aylık hoca ile eğitim denedi. Hoca başlangıçta çocuğa yarım saat kardiyo yapmasını söylese bile çocuk 6-7, bazen de 10 dakika boyunca yürüyor, ağırlık kaldırmak istese kafasına göre yapıyor. Yeme içme düzeni yerlerde, ama kırıldığı için bir şey diyemiyoruz. Diyetisyenlere, psikologlara, tüp mide uzmanlarına hatta pedagoga bile gittik.

Sizin bir tavsiyeniz var mıdır? Kendisi her ne kadar bana sinirli olsa da tek isteğim onun mutlu olması.

Doğal yoldan kilo vermesi biraz zor ama imkansız değil vücudu sağlam olan bile 1-2 yılda anca zayıflıyor sabir gerekli şu an ağırlıktan çok yürüyüş yapması daha iyi olur 18 yaşına gelince zayiflamaz ise tüp mide ameliyatı olabilir devlet hastanesindeki diyetisyenler ile zayiflanmaz ozel diyetisyen tutun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı