Kardeşimi sevemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

RGB fanı

Picopat
Merhaba, kardeşim 9 yaşında falan her şeyi istiyor benim bilgisayarıma çökmek istiyor. 16 yaşındayım ailem aldıkça çok şımarıyor, ben bir şey yapınca davranışlarin ne kadar kötü diyorlar. Benim olan bir şeyi vermek istemiyorum, bencil diyen desin benim dokunduğuma başkasının dokunmasını istemem. Az önce ufak bir tartışma yaşadık, benim küçüklük battaniyemle oynuyor, koşturuyor. Orada benim anılarım var, bununla oynuyor anneme kızıyorum verme diye herkesinkisi kendine diye gidiyor eski anılı battaniyemi veriyor. Burada haklı kim?

Kardeşim "sus, mal, aptal" gibi kelimeleri çok kullanıyor ve cidden sinirimi çok bozuyor. Küçükken bir kardeşim olsun diye ağlardım, şimdi istemiyorum bu kadar şımarık bir kardeş istemedim ben.

Kardeşin daha şu an bilinci bile yerinde değil onu büyük bir birey gibi yargılaman seni yorar. Kardeşine büyümesi için vakit vermen lazım bunun başka bir çözümü yok çünkü kardeşin anlatılanları anlayabilecek yaşta değil.

3 yaşında değil. 9 yaşında. Yine de artık aklı çalışmaya başlayacaktır. Terbiye önemli.

Kardeşin daha şu an bilinci bile yerinde değil onu büyük bir birey gibi yargılaman seni yorar. Kardeşine büyümesi için vakit vermen lazım bunun başka bir çözümü yok çünkü kardeşin anlatılanları anlayabilecek yaşta değil.

Her şeyi gayet iyi anlıyor emin olun işine gelince büyüğüm işine gelince küçüğüm diyor.

Ona büyüdükten sonra yaptıklarını anlatın yaptıklarından %100 pişman olucaktır emin olun.

Hocam bu yetiştirmeye dayalı bir durum. Siz iyi bir abi olsaydınız ona bazı şeylerin doğru olup bazı şeylerin yanlış olduğunu öğretseydiniz belki daha iyi olabilirdi. Halen geç değil, kardeşiniz olduğu için şanslısınız. Olmaması daha kötü olur yine de "onu sevmiyorum" gibi düşüncelere kapılmayın. Kardeşinize layık bir abi olmaya özen gösterin. İyi forumlar.

Terbiye etmeye çalış. Olmaz böyle.

Ailem sende şımarıktın diyor ben hastaydim küçükken bir özel hastalığım vardı bende istiyorum elbet bir şeyler ama ben bir şey istiyorsam diğer bir kişi bir şey istiyorsa bende ona çökeceğim demiyorum.

Annem kardeş kardeş aynı yorganda büyüteyim demiş büyütmesinde sıkıntı yok olabilir gidip onunla oynaması canımı sıkıyor.

İnsan kardeşini sevmez mi hocam? Olur öyle şeyler, yaşı daha küçük. Haliyle biraz şımarıklık yapabilir🙂

Hocam bu yetiştirmeye dayalı bir durum. Siz iyi bir abi olsaydınız ona bazı şeylerin doğru olup bazı şeylerin yanlış olduğunu öğretseydiniz belki daha iyi olabilirdi. Halen geç değil, kardeşiniz olduğu için şanslısınız. Olmaması daha kötü olur yine de "onu sevmiyorum" gibi düşüncelere kapılmayın. Kardeşinize layık bir abi olmaya özen gösterin. İyi sosyaller.

Ailem onu şımartıyor ben desem ne fark eder.

İnsan kardeşini sevmez mi hocam? Olur öyle şeyler, yaşı daha küçük. Haliyle biraz şımarıklık yapabilir🙂

Özel eşyalarıma çökmesi hoşuma gitmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı