Kariyer için "Level/Model/Game Designer vs Animasyoncu"

Devsquad Unreal Engine 4 level design tutorial series var. İngilizce ama güzel anlatıyor bayağı.

Teşekkürler. Sonuçlarimi ikiye indirdim.
Ya level designer üzerine çalışacağım ya da animasyon ve 2D 3D model üzerine çalışacağım karar veremedim henüz.

@Techneko hocam siz ne dersiniz benim gibi sifirdan baslayacak birisi bu ikisinden hangisi ile baslamali?
 
Okudukça kendimden geçtim. Başlayalım.
Oyun tasarımcısı olmak için gereken tecrübe hayal edebildiğinin ötesindedir. ( Kendi firmanı açmadığın taktirde veya küçük mobil oyunlar için çalışmadığın sürecce ).

Level tasarımcısı sadece harita yapmaz. ( Al harita buyur, ağaç var dağda var daha ne! ) Level tasarımcısı gameplaye uygun şekilde oyunun oynanabilir haritasını şekillendirmeli ve oyuncuya yol göstermeli, sunmalıdır. Gameplay ve tasarıma uygun şekilde bölümün ana hatlarını ve detaylı artların tümünü o ekip ( level tasarımcıları ) düzenlerler. Oyun tasarımcısı ise ana başlıklarda düzenli kontrol ile hedeflenen oyun için bu çalışma gruplarına yol gösteren, onları düzenleyen koordinatördür.

Oyun kuramına hakim olmadan oyun ve level tasarımına girmek ortaya sadece oyuna hasar veren, kalitesini düşüren işler ortaya çıkarır. Oyun firmasında yazılımcı, grafiker, karakter ve modelleme için çalışan tasarımcılar, ses tasarımcıları, UI designer ve testerlar giriş mesleği olarak seçilebilir.

Hayal gücü yüksek olan çalışanlar sektörde tecrübe kazandıkça yükselmeye başlar. Level designer açlığı olduğu tamamen yanlış, açlık olan şey iyi level tasarımcısı. Yeterli tecrübesi olmayan ve al bölüm işte diye takılan tipler yüzünden piyasada kalitesiz işler çoğaldı. Oyun dünyasının hızlı büyümesini kaldıramayan iş dünyasının bir sonucu olarak yaşanıyor bunlar. Düşünürsen hala oyunlara Game ve level tasarımcısı olarak eski stüdyolardan eleman getiriliyor. Yeni insanların isimlerini duyamıyorsun. Çünkü kısa sürede büyüyen oyun dünyası ve sürekli açılan stüdyolara yetecek kalifiye eleman yok.

Tavsiyem hızlı yolu denemeden, doğru olanı yapıp baştan başlamaktır. Bionlukta kendini uzman zanneden veya fiverdaki biz uzman tasarımcıyız diyen tiplere kulak asmayınız. Bu işler " oyun işte " denilemeyecek kadar zor işlerdir. Herkes yapamaz.
Mükemmel bir detaysın.
 
3D modelleme işine çalışmaya karar verdim şimdi kurs bakınıyordum ama emin olamadım.
Acaba bu kurs bana gerekli olan kurs mu 3D modellemeye giriş için öyle yazıyor ama.
Yani 3DS Max öğrenmem daha mı iyi ki Blender'dan.
Ben bunu yeni bir konu olarak sorayım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı