Kas mı yapmalıyım yoksa kilo mu vermeliyim?

snowman0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yaz tatilinde bir ay spora gitmiştim kilo vermek için. Ancak bıraktım şu an okulum var. Boyum 1.68 kilom 80 önce kilo verip sonra mı kas yapmalıyım? Yoksa direkt kasa mı yönelmeliyim? Spor hakkında bilgim yok. Ailem koş diyor yaşadığım yerde bu duruma çok uygun ancak utanıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyunuza göre kilonuz fazla o yüzden ilk kilo vermeniz daha mantıklı olur. Sporu kilonuz 60'lara düşünce başlayabilirsiniz. Ayrıca yaşınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Hem vücudunda ki kasları koruyarak hem de vücutta bulunan yağlarını eritebilirsin. Kardiyo yapmak vücuda iyi gelecektir fakat ağırlık antrenmanı olmadan vücutta bulunan kaslarına yazık edebilirsin. Sana tavsiyem "body recomposition" terimini iyice araştırıp uygulaman olacaktır.

Hocam yaş 16 boyumun uzaması için ne yapmalıyım.

Yaşınıza göre boyunuz normalken kilonuz biraz fazla. Düzenli egzersiz yapın, kesinlikel bir gün 3 saat egzersiz yapıp 2 gün yatmayın, onun yerine her gün 20 - 30 dk egzersiz yap. Sağlıklı beslen.

Şahsen ben boy uzatma tekniklerinin gerçek olduğu sanmıyorum. Daha çok genler ile alakalı.

Hocam utanma konusunda şu videoya bakmanızı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben boy konusunun biraz genetik olduğunu düşünüyorum. 9. sınıfta iken boyum 163'dü. 10. sınıfta basketbol oynamaya başladım. 11. sınıfın başında ise 183'düm. Belki spor yapman yardımcı olur bilemiyorum.

Toplumda basketbol oynamanın boy uzattığı hakkında büyük bir doğru bilinen yanlış var. Tam gelişim çağındaymışsınız 2 yılda bu kadar boy artması olabiliyor. Basketbol oynamanın boy uzattığına inanılmasının sebebi basketbol oynayanların hep uzun boylu olmasıdır, basketbol da uzun boylu olmak aşırı avantaj olduğu için piyasada kısa boylu basketbolcu göremememiz normal. Daha detaylı bilgi için Evrim Ağacı resmi sitesinde araştırma yapılabilir.

Toplumda basketbol oynamanın boy uzattığı hakkında büyük bir doğru bilinen yanlış var. Tam gelişim çağındaymışsınız 2 yılda bu kadar boy artması olabiliyor. Basketbol oynamanın boy uzattığına inanılmasının sebebi basketbol oynayanların hep uzun boylu olmasıdır, basketbol da uzun boylu olmak aşırı avantaj olduğu için piyasada kısa boylu basketbolcu göremememiz normal. Daha detaylı bilgi için Evrim Ağacı resmi sitesinde araştırma yapılabilir.

Ama hocam zıplama eylemi bacak kemiklerinin uzamasına yardımcı olabilir bu yüzden fayası olur az da olsa.

Merhaba yaz tatilinde bir ay spora gitmiştim kilo vermek için. Ancak bıraktım şu an okulum var. Boyum 1.68 kilom 80 önce kilo verip sonra mı kas yapmalıyım? Yoksa direkt kasa mı yönelmeliyim? Spor hakkında bilgim yok. Ailem koş diyor yaşadığım yerde bu duruma çok uygun ancak utanıyorum. Ne yapmalıyım?
Ikisini de aynı zamanda yapabilirsin. Hafif bir kalori açığıyla özellikle başlangıç seviyesinde rahat bir şekilde yapılabilir. Makrolar eksik kalmazsa ikisi de aynı anda yapılabilir. Kilo vermeyi beklemeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı