Kasa çok ses çıkarıyor

Merak etmeyin hocam burada bir şey sökmiyeceğiz. Sadece maksimum kasanın kapalı kapağını sköeceksin orada yazmıyorsa arka tarafa geçip PSU'nun dört vidasını çıkartıp (PSU kapalı olacak ve elektriğe bağlı olmayacak) PSU'nun herhangi kablosunu sökmene gerek bile yok. Yerinden çıkarıp marka ve modeli öğreneceksin. Risk neredeyse sıfır. Az müdahale etmeye başladıkça rahatlarsın. Yavaş ol ve tedbiri elden bırakma yeter.

Çekinme o kadar hocam sadece bilgisayar kasasına takılı olan vidaları sökeceksin başka bir şey sökmiyecen.

Tamam hocam eve geçince bakacağım teşekkür ederim yardımların için haber ederim.

Merak etmeyin hocam burada bir şey sökmiyeceğiz. Sadece maksimum kasanın kapalı kapağını sköeceksin orada yazmıyorsa arka tarafa geçip PSU'nun dört vidasını çıkartıp (PSU kapalı olacak ve elektriğe bağlı olmayacak) PSU'nun herhangi kablosunu sökmene gerek bile yok. Yerinden çıkarıp marka ve modeli öğreneceksin. Risk neredeyse sıfır. Az müdahale etmeye başladıkça rahatlarsın. Yavaş ol ve tedbiri elden bırakma yeter.

Çekinme o kadar hocam sadece bilgisayar kasasına takılı olan vidaları sökeceksin başka bir şey sökmiyecen.

PSU'nun içini filan açmıyacaz merak etme. Sadece yerinden çıkarmak için vida sökeceğiz. Kasayı da bilmiyorum belki de PSU'yu yerinden çıkarmaya bile gerek yok ama kapalı gibi her yeri.

Hocam arkadan bakarız da önden nasıl bakacağız anlamadım çünkü PSU'nun hertarafı kapalı ve görünürde herhangi bir vida da yok.

Umarım işlemci fanında yaşadığım şeyi yaşamam bayağı uğraştırıcıydı acaba yeni bir fan mı alacağım diye düşünmeye başlamıştım.

Tamam hocam eve geçince bakacağım teşekkür ederim yardımların için haber ederim.
tamamdır hocam. PSU kablosunu mutlaka çıkar ve çıkardıktan sonra bilgisayarın açıp kapattığın power düğmesine bir kaç sefer bas PSU'nun içindeki elektrik varsa gitsin.

Umarım işlemci fanında yaşadığım şeyi yaşamam bayağı uğraştırıcıydı acaba yeni bir fan mı alacağım diye düşünmeye başlamıştım.
Yok o kadar uğraşmayacaksın merak etme. Camlı olan tarafın arka tarafını açacaksın yani kapalı olan tarafı.

Bu görsel senin kasana ait

LD0005992503.jpg

Bu kısımda yazı varsa çok iyi yoksa bir adımımız daha var demektir. Onu da aşağıya bırakıyorum.

lLAriKX.png

Bu 4 vidayı sökünce PSU yerinden çıkar. Ama kablolardan dolayı zor çıkabilir endişelenme. Kabloların uzunluklarına dikkat et ama çok fazla zorlama koparırız soketleri. Ufak zorlasan bile birşey olmaz. Sol tarafındaki yazıları görüp yerine koyarsın.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. PSU kablosunu mutlaka çıkar ve çıkardıktan sonra bilgisayarın açıp kapattığın Power düğmesine birkaç sefer bas PSU'nun içindeki elektrik varsa gitsin.

Yok o kadar uğraşmayacaksın merak etme. Camlı olan tarafın arka tarafını açacaksın yani kapalı olan tarafı.

Bu görsel senin kasana ait.

Eki Görüntüle 2329093
Bu kısımda yazı varsa çok iyi yoksa bir adımımız daha var demektir. Onu da aşağıya bırakıyorum.

Eki Görüntüle 2329096
Bu 4 vidayı sökünce PSU yerinden çıkar. Ama kablolardan dolayı zor çıkabilir endişelenme. Kabloların uzunluklarına dikkat et ama çok fazla zorlama koparırız soketleri. Ufak zorlasan bile bir şey olmaz. Sol tarafındaki yazıları görüp yerine koyarsın.

Şu an çok iyi anladım hocam teşekkür ederim.

Tamamdır hocam. PSU kablosunu mutlaka çıkar ve çıkardıktan sonra bilgisayarın açıp kapattığın Power düğmesine birkaç sefer bas PSU'nun içindeki elektrik varsa gitsin.

Eki Görüntüle 2329093

Eki Görüntüle 2329096
Bu 4 vidayı sökünce PSU yerinden çıkar. Ama kablolardan dolayı zor çıkabilir endişelenme. Kabloların uzunluklarına dikkat et ama çok fazla zorlama koparırız soketleri. Ufak zorlasan bile bir şey olmaz. Sol tarafındaki yazıları görüp yerine koyarsın.

Hocam arka tarafta hiç vida vs yok kara kutu.

Eki Görüntüle 2329093

Eki Görüntüle 2329096

Hocam arka tarafta hiç vida vs yok kara kutu.

Dosya Ekleri

• 20241019_151922-min.jpg
    20241019_151922-min.jpg
    215,1 KB · Görüntüleme: 21
  • 20241019_151857-min.jpg
    20241019_151857-min.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 19
  • 20241019_151933-min.jpg
    20241019_151933-min.jpg
    213,3 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Hocam fotoğrafta attım aslında yerlerini.

Senin attığın fotoğrafra yerlerini görüyorum şu anda.

Onları söktükten sonra yan kapağı açmak için aşağıda fotoğraf attığım yerlerdeki vidayı da sökersin. Sonra yandan çekince çıkar.Eki Görüntüle 2332982

@Faruk53 hocam bu fan yazan konsol gibi şeyden ne ayarlanıyor acaba.

Arkada bir şey yazmıyormuş bu arada büyük ihtimal üstte yazıyor orada yazılar görüyorum.

Dosya Ekleri

• 20241020_001159-min.jpg
    20241020_001159-min.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Belli ki PSU'yu yerinden çıkartmam gerekecek. Peki fanların hızını buradan düşürebilir miyim ses çok fazla ya fanların.
Düşürebilmen gerekiyor. Fan speed yazan yere bas tepki veriyor mu bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı