Kasa Fanlarını Nasıl Yerleştirmeliyim?

Fotoğraf atın elimden geldiğince çizip atayım.
Bir de toplam fan sayınız.
Hocam zahmet oldu. Teşekkür ederim şimdiden. Kasada arkada egzoz fanı var. İşlemcide iki tane fan var (Arctic Freezer 34 Esports Euo). Ekran kartında iki tane fan var. (MSI GeForce RTX 2060 Gaming 6G GDR6).

Üste ve öne fan takabilirim gördüğüm kadarıyla. 2 tane şundan sipariş verdim: https://www.hepsiburada.com/akasa-v...li-ultra-sessiz-kasa-fani-ak-fn063-p-BD101353
Soğuk yani daha ne istiyorsun? Değer gayet güzel.
Hocam ben biraz takıntılıyım sıcaklık konusunda. İşlemci Call of Duty Warzone'da 95 dereceleri görüyordu. Bir hayli düşürdüm sıcaklıkları. Diğer değerleri yazmayayım beni linç ederler belanı mı arıyorsun diye:) Araştıra araştıra, artı işlemci fanını da da değiştirdim, biosu güncelledim (inanmazsınız ama bios güncellemesi bile sıcaklık değerlerini düşürdü.) Şu an oyunda işlemci 55'i bile geçmiyor. İnanılmaz memnunum. Bir tek sanki içeride yeterince hava akışı yok. Ekran kartı çok ısınıyor gibi geldi. SSD'yi de etkiliyor sıcaklı.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    171,3 KB · Görüntüleme: 80
  • 2.jpg
    2.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 60
  • 3.jpg
    3.jpg
    183,9 KB · Görüntüleme: 67
  • 4.jpg
    4.jpg
    226,3 KB · Görüntüleme: 61
  • 5.jpg
    5.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 65
Evet aynen. Rampage Spectra. Ben son derece memnunum. Egzoz fanını çok işitmiyorum açıkçası. Siz deyince kulağımı yanına götürdüm. Çok rahatsız edici sesi yok diyebililirim.

Soğuk yani daha ne istiyorsun? Değer gayet güzel.
Hadi yeri gelmişken test sonuçlarımı da ekleyeyim :) Yüksek değerler olan AIDA64 10 dakika test sonucu. Diğer ise Prime95 15 dakika test sonucu. Kendime ekran görüntüsü almıştım, fanları taktıktan sonra ne kadar fark edecek kıyaslamak için.

Dosya Ekleri

• AIDA64 Test.jpg
    AIDA64 Test.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 62
  • Prime95Test.jpg
    Prime95Test.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 68
Hocam zahmet oldu. Teşekkür ederim şimdiden. Kasada arkada egzoz fanı var. İşlemcide iki tane fan var (Arctic Freezer 34 Esports Euo). Ekran kartında iki tane fan var. (MSI GeForce RTX 2060 Gaming 6G GDR6).

Üste ve öne fan takabilirim gördüğüm kadarıyla. 2 tane şundan sipariş verdim: https://www.hepsiburada.com/akasa-v...li-ultra-sessiz-kasa-fani-ak-fn063-p-BD101353

Hocam ben biraz takıntılıyım sıcaklık konusunda. İşlemci Call of Duty Warzone'da 95 dereceleri görüyordu. Bir hayli düşürdüm sıcaklıkları. Diğer değerleri yazmayayım beni linç ederler belanı mı arıyorsun diye:) Araştıra araştıra, artı işlemci fanını da da değiştirdim, biosu güncelledim (inanmazsınız ama bios güncellemesi bile sıcaklık değerlerini düşürdü.) Şu an oyunda işlemci 55'i bile geçmiyor. İnanılmaz memnunum. Bir tek sanki içeride yeterince hava akışı yok. Ekran kartı çok ısınıyor gibi geldi. SSD'yi de etkiliyor sıcaklı.

Attığınız kasada fanlar;

Önden hava almalı.

Arkadan hava vermeli.

Üstten hava vermeli.

Genel probleminiz işlemcide değilde ekran kartında o yüzden bu mantıklı olacaktır yalnız 1 tane daha küçük boyutlu fan almanız gerek mor renkli olan, kırmızılar ise sizin aldıklarınız.
Mor olan ekran kartının işine yarayacaktır kırmızılar ise üsteki işlemciden gelen havayı alttaki ise ekran kartı için gerekli hava akışını sağlayacaktır.
1591571260076.png

Fikrini merak ettim.

Merhaba. Çok teşekkür ederim. Kırmızları dediğiniz gibi yerleştireceğim. Yanlız mor için kasada yer yok. Tam o kısımda güç kaynağı var.
Ekran kartının altındaki güç kaynağının üstündeki boşluğa bir şekilde monte edeyim mi diyorsunuz? Şuraya yani.

Dosya Ekleri

• IMG_20200608_092103-min_733x800.jpg
    IMG_20200608_092103-min_733x800.jpg
    152,1 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Merhaba. Kasamın önünde, yanda veya üstte fan bulunmuyor. Bir tek arkada egzoz fan var. İşlemci için kule tipi iki fanlı soğutucu aldım. Gayet memnunum. Bir tek ekran kartı oyunlarda 70 derecelere ulaşıyor. Üst tarafta iki tane fan yuvasına biri içeri biri dışarı olacak şekilde iki tane fan taksam nasıl olur? İçeri temiz hava bir yerden girmiyor çünkü. Ya da üst tarafta iki taneyi egzoz fan olarak kullansam?
Üst tarafa havayı dışarı atan bir fan takman yeterli. Ön tarafa da havayı içeri alan 2 veya 3 fan takarsan iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı