Kasa fanlarını yanlış takmak sorun yaratır mı?

borsakaplanı35

Centipat
Daha fazla  
Evet, merak edip denemeye korktuğum bir şey. Normalde zor bir şey olmadığını biliyorum fakat deneme yanılma yönüyle kasa fanlarının Molex bağlantısını yapmaya kalkarsak ve yanlış takarsak en kötü ihtimalle güç kaynağına veya fanlara zarar verir miyiz? Yoksa hiçbir şey olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten girişlerin yönleri var, yanlış oturması çok zor, Molex tipi değişik bir bağlantı türüdür, yanlış bağlamanız çok zor.

Evet, merak edip denemeye korktuğum bir şey. Normalde zor bir şey olmadığını biliyorum fakat deneme yanılma yönüyle kasa fanlarının Molex bağlantısını yapmaya kalkarsak ve yanlış takarsak en kötü ihtimalle güç kaynağına veya fanlara zarar verir miyiz? Yoksa hiçbir şey olmaz mı?

Molex baglantiyi yapamamaniz soz konusu degil hocam, yapamiyorsaniz bilgisayar kullanmayin o derece basit.

Hocam PSU'daki Molex'lerde 2 uç var fandaki Molex bağlantısında da 2 uç var bunun ikisini de doldursak veya biri boşta kalsa bir şey olur mu?

Fandaki Molex'te 2 uç var bir tanesi erkek uç öbürü ise delikli uç PSU'dan da bir sürü Molex kablosu geliyor hangisine taktığım fark eder mi veya fandaki 2 uçtan biri boşta kalsa fark eder mi?

PSU'dan gelen tum Molex'ler aynidir hocam fark etmez, fandaki Molex'te 2 bacak varsa ikisini de baglamaniz lazim yoksa fan calismayacaktir.

PSU'dan gelen Molex kablosunu fan Molex kablosunun arkasından takacaksınız hocam ben öyle yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı