Kasa içine USB vantilatör takma

Eski kasamın üs kısmı ful ızgara ve fanı bozulmuştu yeni bir dandik düz fan 35 TL usb soğutucu 10 TL aldım taktım kasanın üstündeki ızgaralı kısma koyup yönünü aşağı çevirdim tam ekran kartı ve işlemcinin olduğu kısma doğru çok sağlam bi hava veriyordu görsel olarak hoş olmasa da işlevi çok hoştu. boşta 46-47 derecelerden 38-39 derecelere geldik. Yani mecbur kalınca her şey mümkün.

Kasa fanları kendini soğutmuyor. Masaüstünde anlık serinleme için kullanılan USB vantilatörlere baktığımda çok güzel soğutma veriyorlar. Acaba bunu kasaya monte etsem buz gibi olur mu kasa? 😃 Sıcak hava çıkışı önemli biliyorum ancak temiz ve sağlam havanın da içeri girmesinde ne sıkıntı olabilir ki, bunu deneyen var mı arkadaşlar sadece benim mi aklıma geldi acaba? 😅
Şöyle bir sorun olabilir kasanın içine takarsanız ortam sıcaklığı artınca üflediği havanın sıcaklığı da artar ama içeri değil dışarı üflemesi için ayarlarsanız o işinizi görebilir. (en kötü ihtimalle sıcaklık için programı açıp dener olmazsa yazın kendinize kullanırsınız) Tabi bunların yerine kaliteli bir fan almak daha iyi olabilir. :p

İçeri giren temiz ve serin havanın sonrasında tahliyesi de önemli. Sanılanın aksine cok hava verildiği zaman ısınan hava bölgeden tahliye edilemediği zaman normalden daha fazla ısınır bileşenler.

İşyerindeki arkadaşımdan temin ettim 1 adet, yönü ayarlanabiliyor. TX marka sanırım. Eve geçince akşam test edeceğim inşallah. Kasanın zeminine koymayı planlıyorum yukarı doğru üfleyerek sıcak havayı daha seri şekilde çıkartacaktır. Kasamın üstünde ve arkasında egzoz fan mevcut. Tabi tahmin sadece, uygulamaya bakacağız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı