Kasa kapağı açık mı kapalı mı olmalı?

semihcndnn22

Centipat
Ya arkadaşlar ben şu saate kadar inatla kasa kapağı kapalı kullandım fakat sürekli açık olsun diye söylüyor bilgisayarcılar ve teknik destek bilen biri. İnternetten okuyorum zararlı diyor. Benim kasada 3 önde 1 arkada 1 CPU ve 2 ekran kartına bağlı fan var. Sizce ben kasa kapağını nasıl kullanmalıyım?

Ya arkadaşlar ben şu saate kadar inatla kasa kapağı kapalı kullandım fakat sürekli açık olsun diye söylüyor bilgisayarcılar ve teknik destek bilen biri. İnternetten okuyorum zararlı diyor. Benim kasada 3 önde 1 arkada 1 CPU ve 2 ekran kartına bağlı fan var. Sizce ben kasa kapağını nasıl kullanmalıyım?

Kullanabiliyorsanız açık kullanın. Fakat donanımlara dışarıdan zarar gelme ihtimalini de düşünün...

Kapağın açık olmasında bir problem yok, problem odalardaki toz miktarında. Şahsen ben de kapağı açık kullanmak isterim ancak odam inanılmaz derecede toz barındırıyor ve açık halde kullanırsam 3 günde bir temizlemem gerekir.

Odanızdaki toz miktarı yüksek değilse, evet açık kullanabilirsiniz. Ancak bunu yine de önermiyorum. Çünkü insanız, PC kullanırken su içiyoruz, yemek yiyoruz. Elbet bir şeyler sıçrayacaktır oraya.

Sıcaklık problemleri yaşıyorsanız kasa içi hava dolaşımını ve kablolamayı kontrol edin derim.

Yani kasa dediğin şey temelde sistemi fiziksel etkilerden ve tozdan koruyan bir muhafaza aracı. Ben dikkatli kullanırım deniyorsa uzay montaj/kasasız veya kapağı açık da kullabilabilir. Avantajı biraz daha iyi soğutma olur , dezavantajı sistem her türlü temasa açık hale gelir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı