Kasa temizliği sonrası CPU kullanım değeri %100

Peki görev yöneticisini açıp baktığında işlemciyi sömüren uygulama veya uygulamalar neler? Onu bir kontrol edersen iyi olur.
Maalesef görev yöneticisinde bu kadar sömüren bir uygulama yok. Dediğim gibi Google Chrome'a girerken %100 oluyor ve işlem yaptıkça devam ediyor. Oyunlarda ve bilgisayarın kendi programlarında da bu sorunla karşılaşıyorum.
Merhabalar,
Bu tarz durumlar bir virüs ya da zararlı bir yazılım sebebiyle de olabilmekte. Ancak kasa temizliği sonrası olması tabii manidar. MSI Afterburner'ı silip tekrar yüklemeyi, sistemdeki statik elektriği almayı denemenizi öneririm öncelikle. Bazı küçük ayrıntıları elemek gereklidir.
Görev yöneticisinden de kontrol edin mesela CPU'yu en çok kullanıma sokan uygulama nedir ona bir bakın.
Görev yöneticisinde CPU'yu %100'e yakın sömüren bir uygulama gözükmüyor.
Sistemdeki statik elektriği nasıl alabilirim?

Maalesef görev yöneticisinde bu kadar sömüren bir uygulama yok. Dediğim gibi Google Chrome'a girerken %100 oluyor ve işlem yaptıkça devam ediyor. Oyunlarda ve bilgisayarın kendi programlarında da bu sorunla karşılaşıyorum.

Görev yöneticisinde CPU'yu %100'e yakın sömüren bir uygulama gözükmüyor.
Sistemdeki statik elektriği nasıl alabilirim?

Bilgisayarı prizden çektikten sonra açma-kapama tuşuna 10-15 saniye gibi süreyle basılı tutun, bunu 2-3 kere tekrarlamanız yardımcı olacaktır.

Düzeltme ve ek:
Eklediğiniz fotoğrafları incelediğimde ekran kartı kullanımının oldukça düşük olduğunu gördüm, ancak oyunda aksi olması gerekli. Oyunu çalıştırırken sağ tıklayıp harici ekran kartını seçer misiniz rica etsem? Ve oyun içi ayarlarından da ekran kartına biraz daha fazla yük vermenizi tavsiye edeceğim.
Bir ihtimal bilgisayarınız dahili GPU ile oyunu açmış olabilir.

Bilgisayarı prizden çektikten sonra açma-kapama tuşuna 10-15 saniye gibi süreyle basılı tutun, bunu 2-3 kere tekrarlamanız yardımcı olacaktır.
İlginiz için teşekkür ederim. Akşama doğru deneme sonuçlarını bildireceğim.
Düzeltme ve ek:
Eklediğiniz fotoğrafları incelediğimde ekran kartı kullanımının oldukça düşük olduğunu gördüm, ancak oyunda aksi olması gerekli. Oyunu çalıştırırken sağ tıklayıp harici ekran kartını seçer misiniz rica etsem? Ve oyun içi ayarlarından da ekran kartına biraz daha fazla yük vermenizi tavsiye edeceğim.
Bir ihtimal bilgisayarınız dahili GPU ile oyunu açmış olabilir.
Sistemdeki statik eletriği dediğiniz gibi yaparak aldım. Sorun yine çözülmedi.
Technopat'taki bir rehberden faydalanarak oyun ve Chrome dahil uygulamaların GPU'da çalıştığını kesinleştirdim.
Son olarak GPU'ya daha çok yük bindirmek için oyun ayarlarını yükselttim. Fakat yine işe yaramadı. Çok nadir de olsa bir saniyeliğine GPU kullanımı %50 oldu ve sonrasında yine düştü. CPU kullanımı ise hala %100 değerinde. Sonuç olarak sorunu hala çözemedim.

4.png
Ek olarak şöyle bir şey keşfettim. En düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumu %100 olarak ayarlanmış durumda. Sizce bu sebep olabilir mi soruna? Bilmediğim için değiştirmek istemedim fakat bilginiz varsa veya sorunun giderilmesi için en ufak bir ihtimal dahi varsa belirtir misiniz?

5.png

Son düzenleme:
Ek olarak şöyle bir şey keşfettim. En düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumu %100 olarak ayarlanmış durumda. Sizce bu sebep olabilir mi soruna? Bilmediğim için değiştirmek istemedim fakat bilginiz varsa veya sorunun giderilmesi için en ufak bir ihtimal dahi varsa belirtir misiniz?

Eki Görüntüle 570177

Evet güç seçeneklerinden dengeli seçeneğini seç birdaha dene.

Acaba sensörler mi hatalı? Yani ısı gerçek değer kullanım sahte/yanlış.
Bence de yani farz edelim ki soğutucu yerine tam oturmadı sıcaklığın uçması gerekirdi. Bir şeyi daha merak ediyorum konu sahibi arkadaşın attığı görüntüde işlemci GTA 5 de 32 derecede çalışıyor eğer ki uzun bir oynayış sonunda 32 derece gösteriyorsa değerler kesinlikle hatalı

Bence de yani farz edelim ki soğutucu yerine tam oturmadı sıcaklığın uçması gerekirdi. Bir şeyi daha merak ediyorum konu sahibi arkadaşın attığı görüntüde işlemci GTA 5 de 32 derecede çalışıyor eğer ki uzun bir oynayış sonunda 32 derece gösteriyorsa değerler kesinlikle hatalı

Ama en düşük ayarlar gibi görünüyor hatta dokular yüklenmemiş bile.

Evet güç seçeneklerinden dengeli seçeneğini seç birdaha dene.

Sonuç aynı. Hala sıkıntı devam ediyor.

Acaba sensörler mi hatalı? Yani ısı gerçek değer kullanım sahte/yanlış.

Kullanım kesinlikle doğru. %100 kullandığını gerek FPS'ten gerekse GPU düşüklüğünden anlayabiliyoruz. Isı bana da çok düşük geldi ama 32 dereceyi geçtiğine şahit olmadım.

Sürekli düşük sıcaklıkta. Hata olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Ama en düşük ayarlar gibi görünüyor hatta dokular yüklenmemiş bile.

Ayarlar neredeyse en yüksekte. İşlemci kullanımının %100 olmasından dolayı dokular yüklenmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı