Kasa temizliği sonrası sistem açılmıyor

whytfnot

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
10
Selam arkadaşlar, dün bilgisayarın kasasının dışını temizledim. Hiç zarar vermedim eminim ve daha sonra bilgisayarı açmak için powera bastığımda monitör klavye ve mausa güç gitmediğini fark ettim. Ardından monitör kablosunu kasaya bağlarken anlık olarak 1 saniyeliğine klavyeye elektrik gidiyordu ama tamamen takınca hiç gitmiyordu. Hiç takmayınca da gitmiyordu sadece anlık tam takarken klavyenin ışığı yanıyor ve sönüyordu. Görüntü zaten yok. Sadece fanlar ve kasanın ışığı çalışıyordu.

Ben de kasanın fişini çekip 24 pinli PSU kablosunu çıkardım, RAM'in slotunu değiştirdim son olarak da BIOS pilini çıkardım 30 dakika kadar bekledim sonra hepsini tekrar yerine takıp kasayı fişe taktım şimdi fanlar da çalışmıyor sadece kasanın ışığı yanıyor. Bu sorun tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir, ne yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.
 
Temizlerken hiç parça arttırdın mı? :D

Hayır :D Dediğim gibi içini temizlemedim zaten.

Kasanın dışını temizlerken USB portlara sıvı girmiş olabilir mi? Öyle olduysa anakarta kadar zarar verebilir diye düşünüyorum.

Kuru toz beziyle temizlemiştim, herhangi bir sıvı kullanmadım. Kasanın yan kısmını sadece hafif nemli bir bezle sildim. Bence temizlikle bile bir alakası yok. Özellikle ilk başta fanlar çalışıyordu. Ama daha sonra PSU 24 pinli kabloyu ve BIOS pilini çıkarıp taktıktan sonra şimdi fanlar bile çalışmıyor sadece kasa ışıkları yanıyor. Ve PSU kablosunu düzgün taktığıma da eminim.
 
Power da sıkıntı olabilir mi?
Bilmiyorum ki açıkcası durup dururken herhangi bir elektirik kesintisi olmadan PSU da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. İşin garibi dediğim gibi görüntü gelmeyince ve klavye mause elektirik gitmeyince yaptığım işlemler sonrası artık fanların da çalışmaması.
PSU güç kablosunun yerine tam oturuyor mu? Bir de PSU üzerinde bir anahtar var, o açık değil mi?
Evet yerine tam oturuyor hatta baya bir bastırıyorum, anahtar da açık zaten kasanın ışıkları yanıyor ama onun dışında ne fanlar çalışıyor ne görüntü ne klavye
 

Geri
Yukarı