Daha fazla
Overall değerlendirmeseydik listenin yarısını F'ye yazmamız gerekirdi ve bu da saçmalık olurdu. Direkt olarak özürlü kasaları olayın içine dahil etmiyorum, örneğin Sekira 500X özürlü bir kasadır.Hava akışı, dahili fan sayısı ve kontrolcü gibi kriterler varken...
Görsellik, custom loop elverişliliği, geniş iç hacim, çoklu radyatör takılması durumunda sıkıntı yaşatmaması, alışılagelmişin dışında tasarım.Thermaltake Core P6 nasıl oldu da S+ tier'a girebildi merak ettim.
Montaj zorluğunu da yine tek başına ele alsaydık Mini-ITX kasaların %90'ını çok düşük Tier'lere yazmamız gerekirdi, sonuçta hepsini montajlarken kabız oluyoruzKasanın kullanım kolaylığı da yok, istenilen konfigürasyona getirebilmek için en az 1 saat uğraşmanız gerekiyor.
Ayrıca kasanın yan kapak derinliği de yeterli düzeyde.
Bu tarz kasaların amacı zaten hava akışı sunmak değil, görsellik ve custom loop potansiyeli sunmak. Bu tarz kasaları hep bilgisayar etkinliklerinde ve fuarlarda vs. görürsün, neden? Çünkü dikkat çekerler. Mesela fuarda showcase seçimi yapmanı isteseler Core P6 mı kullanırsın yoksa Sekira 500X mi? Tabii ki Core P6. Neden Sekira 500X ile kıyasladım? Çünkü o da hava akışı yerlerde gezinen bir model. Sekira 500X'in F olma sebebiyle Core P6'nın S+ Tier olması arasındaki ince çizgi bunlardan ibaret.Hava akışı desen kasanın her yerini fanla doldurup test etsen bile fanları söküp kasanın önünü, üstünü ve arkasını açtığınızda sıcaklıklar daha düşük oluyor yani hava akışı kötü.
Böyle bir şey mümkün değil. Listede kaç tane kasa var sayısını bile bilmiyorum. Bu kadar kasayı teknoloji kanalı olmadığın sürece alıp içerisine sistem kurup Gamers Nexus gibi test etmemiz mümkün değil. Biz bu listeyi oluştururken ne yapıyoruz? Kullanıcı deneyimlerine, pcpartpicker.com üzerinde araştırdığımız kasayı kullananların "finished look" ve açıklama mesajlarına, YouTube'daki inceleme videolarına, YouTube'daki karşılaştırma videolarına bakıyoruz. Sponsorlu içerik üreticilerinden uzak duruyoruz.Bu kasaları "gerçekten" deneyip testini yapıp sıralandırdığınızdan ciddi şüphelerim var.
Bu yorumu belirten ilk kişi siz değilsiniz. Böyle düşünmenizi anlayışla karşılıyorum. Sonuçta içerik üreticisi değilim bir şey değilim, kendinize göre "kötü" olarak nitelendirdiğiniz bir ürünü başka birisi "Tier List" konusunda en tepeye konumlandırdığında "Ne anlatıyor bu ya?" tepkisini vermiş olabilirsiniz. İnanıp inanmamak size kalmış, sonuçta herkes her şeye inanacak veya saygı duyacak diye bir şey yok.Listenin kalanı da sadece internet üstünden özelliklere bakılarak yapılmış gibi bir hissiyat oluştu bende.
Eleştiriniz için teşekkürler.
Pahalı, o fiyata daha iyi kasalar mevcut. "Kasa" kategorisine, bütçenizi ve sisteminizi belirttiğiniz yeni bir konu açmanız daha faydalı olur.Hocam 5K'ye Thermaltake T27 nasildir?