Kasada elektrik kaçağı sorunu

MehmetYlmaz

Hectopat
Daha fazla  
Kasada elektrik kaçağı var. Nereden anladım diye soracak olursanız;

1- Kasaya dokunduğumda elektrik çarpıyor(Güç kapalı)
2- Bugün kasaya LED bağlayacaktım, LED kasanın metal yerine deyince küçükte olsa yanmaya başladı.

Sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sana uzay kurulumu diyorum. Sen hala kasanın anakartın arasına a 4 kağıdından bahsediyorsun.
Arkadaşında dediği gibi sorunu çözmek için sana öneri yapıyoruz sen hala a4 kağıdından bahsediyorsun. Eğer anakartı kasadan ayırmayı bilirsen a4 kağıdının birşeye yaramayacağınıda anlarsın. Anakartı kasaya monte ederken ufak metal aparatlar vardır. Onların üzerine koyup vidalama yapıyorsun anakart ile kasa arasına a4 yada karton koymak bir işe yaramaz. Psu yada anakartta sorun var. Sana yazdım uzay kurulumunun amacıda olası bir elektrik çarpmasını önlemek ve anakartı yakmamak içindir. Uzay kurulumdan önce anakartın altına karton koymakta yarar var...

Kardeşim sana uzay kurulumu diyorum. Sen hala kasanın anakartın arasına a 4 kağıdından bahsediyorsun.
Arkadaşında dediği gibi sorunu çözmek için sana öneri yapıyoruz sen hala a4 kağıdından bahsediyorsun. Eğer anakartı kasadan ayırmayı bilirsen a4 kağıdının birşeye yaramayacağınıda anlarsın. Anakartı kasaya monte ederken ufak metal aparatlar vardır. Onların üzerine koyup vidalama yapıyorsun anakart ile kasa arasına a4 yada karton koymak bir işe yaramaz. Psu yada anakartta sorun var. Sana yazdım uzay kurulumunun amacıda olası bir elektrik çarpmasını önlemek ve anakartı yakmamak içindir. Uzay kurulumdan önce anakartın altına karton koymakta yarar var...

Uzay kurulumu yapıp mı kullanacağım ben bunu ömür boyu?

Benim bir ara anakart ile işim vardı adamın biri üstündeki statik elektriği azaltmak için psuya dokun sonra güç tuşuna 5 kere bas dedi öyle şeyler yapmıştım ondan olabilir mi?

Bir de galiba bu anakartta ki, kasada ki veya güç kaynağındaki statik elektrik gücü verdiğim anda pc nin 1 2 saniye açılıp kapanmasını sağlıyor. Sonra ben tuşa basarak kendim açıyorum.

@Silinen üye uzay montajı yapıp çarpıp çarpmadığını kontrol et diyor adam sana sen hala daha uzatıyosun bi kontrol et önce
Kardeşim ben mi anlatamıyorum yoksa anlama kmı istemiyor ? Ben çare bulmaya çalışıyorum hala öyle mi kullanacağım diyor. :)

Uzay kurulumu yapıp mı kullanacağım ben bunu ömür boyu?

Benim bir ara anakart ile işim vardı adamın biri üstündeki statik elektriği azaltmak için PSU'ya dokun sonra güç tuşuna 5 kere bas dedi, öyle şeyler yapmıştım ondan olabilir mi?

Bir de galiba bu anakartta ki, kasada ki veya güç kaynağındaki statik elektrik gücü verdiğim anda pc nin 1 2 saniye açılıp kapanmasını sağlıyor. Sonra ben tuşa basarak kendim açıyorum.
Kardeşim önce uzay kurulumu yap sonra kacağın hangi parçadan geldiğini öğrenelim. Sonra yardımcı olalım. Uzay kurulumu yap dememdeki amaç seni elektrik çarpmasın, ve anakartın yanmasın. Ha bir de o işlere gelemem dersen en yakın tamirciye götür o baksın. Psu ya da anakart ya da başka bileşenlerde sorun varsa onu değiştirip tekrar kasa içine montaj yapacaksın tabii ki de.

Kardeşim benmi anlatamıyorum yoksa anlamakmı istemiyor ? Ben çare bulmaya çalışıyorum hala öylemi kullanacağım diyor. :)

Kardeşim önce uzay kurulumu yap sonra kacağın hangi parçadan geldiğini öğrenelim. Sonra yardımcı olalım. Uzay kurulumu yap dememdeki amaç seni elektrik çarpmasın, ve anakartın yanmasın. Ha birde o işlere gelemem dersen en yakın tamirciye götür o baksın. Psu yada anakart yada başka bileşenlerde sorun varsa onu değiştirip tekrar kasa içine montaj yapacaksın tabiikide.

Kontrol kalemi ile kontrol ettim kasanın her yerinde ışık yanıyor iftardan sonra uzay kurulumu yapacağım

Ekleme;
Şimdi ben şunu anladım;

PSU fişi takılı ama psu kapalı konumda kontrol kaleminin ışığı yanıyor
PSU fişi takılı değil kontrol kaleminin ışığı yanmıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı