Dediğim gibi anakartta fan girişinde bir tırnak var ve fanın başlığını oraya takarken o tırnağa dikkat edin. Tık diye yerine oturur zaten ve çekince hemen yerinden çıkmayacak şekilde yerine oturur.Anakarta veya fana zarar vermeyiz değil mi ? tamam çok teşekkür ediyorum![]()
![]()
çok teşekkürler ilginize. Yoksa gidip 2300 liraya çift taraflı cm soğutucu alacaktımDediğim gibi anakartta fan girişinde bir tırnak var ve fanın başlığını oraya takarken o tırnağa dikkat edin. Tık diye yerine oturur zaten ve çekince hemen yerinden çıkmayacak şekilde yerine oturur.
Eki Görüntüle 2316174
Dediğim gibi anakartta fan girişinde bir tırnak var ve fanın başlığını oraya takarken o tırnağa dikkat edin. Tık diye yerine oturur zaten ve çekince hemen yerinden çıkmayacak şekilde yerine oturur.
Eki Görüntüle 2316174
Hocam bir şey soracağım.
Amazondan bu resimdeki çoğaltıcıyı aldım, yorumlarını okudum kullananlar bayağı memnun.
Şimdi mesela; 2 fanlı olan kule tipi soğutucumun 1fanı cpu_fana diğeri sys_fan a bağladım. biri 3 pin, biri 4 pin. Biri 1000 devir çalışırken biri 1400lere çıkıyo o da ses yapıyor rahatsız ediyor çok sessiz ortamlarda.
Bütün fanlarımı bu aldığım aparata bağlasam senkronize şekilde çalışır mı ? Fan ayarı yapabilir miyim ?
o fanın aynısından var egzosa bağlamıştım. o zaman 3pinli olanla yer değişeyim. 3 pinli olanı egzosa bağlasam sorun olmaz sanırım. hem hızlı çalışması belki daha iyi soğuturHocam 3 pinli fanlar maalesef BIOS veya anakart masaüstü yazılımında DC olarak ayarlanmadığı sürece tam hızda çalışırlar. Size tavsiyem işlemciye PWM bir fan almanız ve iki fanı mümkünse CPU girişine birlikte bağlamanız. Hatta mümkünse diğer PWM fan ile aynı marka ve model olması daha iyi senkron çalışmalarını sağlar. Bu çoğaltıcı sadece çoğaltıcının üzerinde de belirtilen birincil slota takılan fanı dikkate alır, diğer slotlara takılan 4 fan o birincil fana giden hız komutuna orantılı şekilde tepki verirler. Ama 3 pinlide iş maalesef değişiyor çünkü DC yani manuEl olarak porta giden voltajla müdahale edilerek ancak hızı değiştirilebiliyor. Anakart ona sen şu RPM'de döneceksin komutunu otomatik olarak veremiyor.
Genel olarak tabii ki bir devamlı hava çıkışı olmasının bir zararı olmaz. Kasa içinde hava boğulmaz. İleride onu da PWM bir fan ile değiştirdiğinizde ses sorununuz da kalmayacaktır.o fanın aynısından var egzosa bağlamıştım. o zaman 3pinli olanla yer değişeyim. 3 pinli olanı egzosa bağlasam sorun olmaz sanırım. hem hızlı çalışması belki daha iyi soğutur![]()
çok teşekkürler başınızı ağrıttım <3Genel olarak tabii ki bir devamlı hava çıkışı olmasının bir zararı olmaz. Kasa içinde hava boğulmaz. İleride onu da PWM bir fan ile değiştirdiğinizde ses sorununuz da kalmayacaktır.
Estağfirullah. Ben de zamanında çok kafa yormuştum. İşin içine girdikçe karmaşıklaşıyor ama mantığını kafada oturtunca da kasanız için hangisi daha uygunsa ona daha sağlıklı karar verebiliyorsunuz. Hatırlarım bundan 15-20 sene önce her mouse ve klavye farklı marka da olsa bizim için aynı, her fan sadece fandı. Kasa deseniz hiç fark etmez bidon bile olsa eyvallah derdikçok teşekkürler başınızı ağrıttım <3![]()
Bende 94 yılından beri bu işin içindeyim, aynı zamanda hem yazılım-hem donanımcıyım. ama bilmediğim veya yanlış bildiğim şeyler oluyor. Bilmemek değil öğrenmemek ayıpEstağfirullah. Ben de zamanında çok kafa yormuştum. İşin içine girdikçe karmaşıklaşıyor ama mantığını kafada oturtunca da kasanız için hangisi daha uygunsa ona daha sağlıklı karar verebiliyorsunuz. Hatırlarım bundan 15-20 sene önce her mouse ve klavye farklı marka da olsa bizim için aynı, her fan sadece fandı. Kasa deseniz hiç far ketmez bidon bile olsa eyvallah derdik![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.