Bende de aynı problem mevcut yalnız sadece belirli LED'ler yanıp sönüyor 2 yıldır öyle kullanıyorum. Daha çözüm bulamadım.
Dostlar selam. Daha iyi anlaşılması için bir video bırakıyorum konu içerisine. Bilgisi olan arkadaşların desteğini rica ediyorum.
Bu konuyu çözümleyebilirsem çok sevineceğim çünkü çalışırken dikkatimi çok dağıtıyor.
Belirli bir markanın yazılımı ile LED'ler kontrolediliyor mu? Göz kırpma secenegi seçili gibi.
Eğer fanlarınız adreslenebilir 5V 3pinli ise ve ana kartınızda bu giriş mevcutsa o şekilde deneyebilirsiniz. Sorun kontrolcüde gibi görünüyor. Tüm fanların aynı anda bunu yapmasının başka açıklaması olamaz. Bu arada kullandığınız renk en çok enerji tüketen beyaza yakın bir renk. Bu kırpmayı sadece mavi, kırmızı veya yeşilde de yapıyor mu? Acaba kontrolcüye aşırı yüklenme olmuş olabilir mi? Ya da arızalanmış sistemi kapayıp kontrolcü güç bağlantılarını söküp tekrar bağlamanızı öneririm ben de.
Anladım, yani ayrı bir LED girişi mevcut değil anladığım kadarıyla. LED kontrol edemiyorsunuz. Ama bozulsa biri bozulur. Hepsinin yapmasının nedenini sadece güç ile ilgili bir probleme bağlayabilirim harici RGB kablosu yoksa. Fanlardan birinin bağlantısını koparın, kalan fanlara daha çok güç gitmiş olur. Bir bakın bakalım devam ediyor mu sorun. En kötü ihtimalle ya ek bir y tipi çoğaltıcı kablo ya da bir fan kontrolcüsü ile sorun çözülebilir. Eğer bir bütçeniz varsa yeni fanlar da düşünebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.