Çözüldü Kasanın içininde fazla toz olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pilot18

Decapat
Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
668
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
Gökyüzü
Sistem 1 ay önce sabit 30 FPS(monitör 60Hz) GTA 5 oynatırken şimdi arada bir 24-18 FPS arası değişiyor ve drop giriyor. Sıçaklık değerleride eskiye kıyasla daha hızlı artıyor. Sebebi çok tozdan dolayı mıdır?
 
Çözüm
Tabi ki de tozlanma sıcaklık değerlerini arttırır. Kasa içi toz temizliği yapın. Sonrasında hala FPS düşmeleri olursa ona göre yardımcı oluruz.
İşlemci ve ekran kartı macunlarını yenilemek gerekebilir ama bakımları yeni yaptıysan başka bir şey var fakat o da toz değil (toz aşırı fazlaysa da ondan olabilir)

Sistem toplanalı 3-4 ay oldu. CPU'nun fanının pervaneleri uçunda beyaz beyaz tozlar var ana kartın üzeri hafif beyaz gibi.
 
Tozlanmadan kaynaklı sıcaklık artışı da etkileyebilir ancak bu sadece bir olasılık. Belki oyunun kurulu olduğu diske kurulmuş ve oyunla beraber eşzamanlı çalışan uygulamalardan da kaynaklanıyor olabilir. Kısacası arkaplanda çalışan uygulamaların oyun ile aynı diskte olması anlık fps düşmelerine sebep olabilir. Oyunda bir yerden bir yere hızlıca giderken mi yaşıyorsunuz bu sorunları yoksa olduğunuz bölgede dururken de bu anlık fps düşüşlerini yaşıyor musunuz ?
 
Tozlanmadan kaynaklı sıcaklık artışı da etkileyebilir ancak bu sadece bir olasılık. Belki oyunun kurulu olduğu diske kurulmuş ve oyunla beraber eşzamanlı çalışan uygulamalardan da kaynaklanıyor olabilir. Kısacası arkaplanda çalışan uygulamaların oyun ile aynı diskte olması anlık FPS düşmelerine sebep olabilir. Oyunda bir yerden bir yere hızlıca giderken mi yaşıyorsunuz bu sorunları yoksa olduğunuz bölgede dururken de bu anlık FPS düşüşlerini yaşıyor musunuz?

1 Ay önce hiç sorun yokken oynuyordum. FPS düşüşü sadece helikopter ya da uçak kullanırken sık karşılaşıyorum.
 
1 Ay önce hiç sorun yokken oynuyordum. FPS düşüşü sadece helikopter ya da uçak kullanırken sık karşılaşıyorum.
Muhtemelen haritada hızla hareket ettiğiniz için haritanın yeni bölümleri yüklenirken anlık takılma yaşandığından dolayı bu sorun yaşanmaktadır. Bellek miktarını, hard diskin veya ssdnin özelliklerini bilmediğimde net olamayacağım ancak size tavsiyem oyunu c diskinden farklı, mümkünse okuma hızı yüksek olan bir diske yüklemeniz veya ram yükseltmesi yapmanız veyahut arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edip mümkünse oyun esnasında kapatmanızdır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Muhtemelen haritada hızla hareket ettiğiniz için haritanın yeni bölümleri yüklenirken anlık takılma yaşandığından dolayı bu sorun yaşanmaktadır. Bellek miktarını, hard diskin veya SSD'nin özelliklerini bilmediğimde net olamayacağım ancak size tavsiyem oyunu C diskinden farklı, mümkünse okuma hızı yüksek olan bir diske yüklemeniz veya RAM yükseltmesi yapmanız veyahut arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edip mümkünse oyun esnasında kapatmanızdır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Oyun HDD'de SSD'ye alamam SSD'de boş yer en fazla 25 GB ama RAM'i yükseltmeyi düşüyorum(RAM 8 GB)
 

Geri
Yukarı