Kasanın ve sıvı soğutmanın fan yönleri nasıl olmalı?

Lotusep

Kilopat
Daha fazla  
Fanları nasıl takmam gerekiyor ya da sıvı soğutma fanları doğru takılmış mı?

Dosya Ekleri

• 5A3A7666-07B5-4497-BFC3-5CC55E864284.jpeg
    5A3A7666-07B5-4497-BFC3-5CC55E864284.jpeg
    149,1 KB · Görüntüleme: 175
  • 4D50B2AF-497B-42D5-A934-F2E8436A4F91.jpeg
    4D50B2AF-497B-42D5-A934-F2E8436A4F91.jpeg
    332,4 KB · Görüntüleme: 179
  • 33373EB8-DC87-4B32-80B1-8A2CB29F228C.jpeg
    33373EB8-DC87-4B32-80B1-8A2CB29F228C.jpeg
    133,6 KB · Görüntüleme: 161
  • image.jpg
    image.jpg
    151,2 KB · Görüntüleme: 153
Aslında dediğin gibi bir adet fazla fanım var fakat üst taraf 3 adet fan desteklemiyor. Acaba biraz kasanın düzeniyle oynayayıp üste 3 fan mı taksam?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    120,2 KB · Görüntüleme: 75
Aslında dediğin gibi bir adet fazla fanım var fakat üst taraf 3 adet fan desteklemiyor. Acaba biraz kasanın düzeniyle oynayayıp üste 3 fan mı taksam?

Gerek yok. Fotoğraflara bakmamışım. O yüzden öyle dedim.

Son olarak kasa durumu böyle toplam 3 ön sıvı soğutma 2 üst egzoz ve 1 arka egzoz var. Galiba sorunu tamamiyle çözdük.Teşekkür ederim hepinize

Dosya Ekleri

• A4DAEC79-9844-4D6A-B57A-CF4B5E35E968.jpeg
    A4DAEC79-9844-4D6A-B57A-CF4B5E35E968.jpeg
    48,6 KB · Görüntüleme: 71
  • image.jpg
    image.jpg
    112,4 KB · Görüntüleme: 60
Son olarak kasa durumu böyle toplam 3 ön sıvı soğutma 2 üst egzoz ve 1 arka egzoz var. Galiba sorunu tamamiyle çözdük.Teşekkür ederim hepinize

Hangi mesaj sorunu çözdüyse o mesajı çözüldü olarak işaretleyin lütfen.

Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum sadece kendi örneğimi vurgulamak adına yazıyorum. @Hamza Ensar Sağlam anlatmaya çalıştığım konu verdiğiniz örneğin özetiydi ama üzgün attınız anlayamadım.

@Lotusep ok işaretleri önde ki radyatör havasını odanızdan yani dışarıdan kasanıza içeri alıyormuş gibi algılanıyor fakat diğer resimde fanların arkası dönük. Şunu anlayabilmiş değilim bu örnek için nasıl doğru denilebilir? Radyatörünüz o fanların önünde filtre gibi olmuş diyebiliriz. Fanlarınız kasanızın içerisinden havayı çekerek dışarı odanıza veriyor değil mi? Ben mi yanlış görüyorum? Bana göre bu şekilde konumlandırmak hatalı. Fanlarınız kasa içinden hava çekecekse şayet radyatörünüz şuan fanların olduğu noktada olmalı. Bu durumda tepedeki diğer 2 fan içeriye hava üflemeli ki buda çok doğru sayılmaz.

Dediğim gibi öndeki fanlar odanızdan içeriye doğru (kasaya ve radyatöre) hava üflüyorsa problem yok. Ancak kasadan havayı çekerek dışarıya veriyorsa yanlış. Konu başlığında ki ilk görsellerinizde paylaştığınız gibi kullanıyorum.

IMG_6362.JPG

Son düzenleme:
Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum sadece kendi örneğimi vurgulamak adına yazıyorum. @Hamza Ensar Sağlam anlatmaya çalıştığım konu verdiğiniz örneğin özetiydi ama üzgün attınız anlayamadım.

@Lotusep ok işaretleri önde ki radyatör havasını odanızdan yani dışarıdan kasanıza içeri alıyormuş gibi algılanıyor fakat diğer resimde fanların arkası dönük. Şunu anlayabilmiş değilim bu örnek için nasıl doğru denilebilir? Radyatörünüz o fanların önünde filtre gibi olmuş diyebiliriz. Fanlarınız kasanızın içerisinden havayı çekerek dışarı odanıza veriyor değil mi? Ben mi yanlış görüyorum? Bana göre bu şekilde konumlandırmak hatalı. Fanlarınız kasa içinden hava çekecekse şayet radyatörünüz şuan fanların olduğu noktada olmalı. Bu durumda tepedeki diğer 2 fan içeriye hava üflemeli ki buda çok doğru sayılmaz.

Dediğim gibi öndeki fanlar odanızdan içeriye doğru (kasaya ve radyatöre) hava üflüyorsa problem yok. Ancak kasadan havayı çekerek dışarıya veriyorsa yanlış. Konu başlığında ki ilk görsellerinizde paylaştığınız gibi kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1100143

Hocam alınmayın yanlışlıkla atmışım herhalde.

Arkadaşlar ben açıkçası herkese hak veriyorum. Tek bir soğutma yöntemi tabii olmaz. Koşullar farklı ise çözümlerde farklı olur. Zaten bizimde amacımız en etkili yöntemi bulmak. Radyatör oda sıcaklığından aldığı hava ile mi soğuyacak yoksa kasa içerisinde ki hava ile mi? Doğru fan yerleşimi için bence bir radyatörün yaydığı sıcaklıkla ekran kartının yaydığı sıcaklığı karşılaştırmak gerekli. benim ekran kartım radyatörden daha fazla ısı yayıyordu ölçüm cihazı olmadan da rahatlıkla hissedebiliyordum. o sebeple radyatörün odadan soğuk hava almasını daha mantıklı buluyorum.

@Lotusep ok işaretleri önde ki radyatör havasını odanızdan yani dışarıdan kasanıza içeri alıyormuş gibi algılanıyor fakat diğer resimde fanların arkası dönük. Şunu anlayabilmiş değilim bu örnek için nasıl doğru denilebilir? Radyatörünüz o fanların önünde filtre gibi olmuş diyebiliriz. Fanlarınız kasanızın içerisinden havayı çekerek dışarı odanıza veriyor değil mi? Ben mi yanlış görüyorum? Bana göre bu şekilde konumlandırmak hatalı. Fanlarınız kasa içinden hava çekecekse şayet radyatörünüz şu an fanların olduğu noktada olmalı. Bu durumda tepedeki diğer 2 fan içeriye hava üflemeli ki bu da çok doğru sayılmaz.

Eki Görüntüle 1100143

Şu an tam senin fotodaki gibi oluyor.
Ön sıvı soğutma fanları dışarıdan havayı içeriye üflüyor yani mantıken dışarıdan çekmiyor ama dışardaki havayı içeriye üflüyor. Üst ve arka fan egzoz görevi görüyor. Mecburen fanları ters taktım yoksa içeriye üflemiyor. Öne takılı olduğu için ters takılı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı