Kasaya maden suyu döküldü

Katılım
28 Eylül 2019
Mesajlar
1.574
Makaleler
2
Çözümler
6
Küçük kardeşim bilgisayarın üst mıknatıslı toz filtresinden içeriye maden suyu döktü. Toz filtresi maden suyunun bir kısmını engellemiş ama yine de içeri gitti. Ekran kartının bir kısmına, anakartın yarısına ve PSU'ya dökülmüş. Döküldüğü an direkt fişi çekip ters çevirdim sonra atlet ile fazla maden sularını emdim. Biraz da kurutma makinesi tuttum.
En son olarak da ekran kartını söküp kasa ile birlikte ters bir şekilde peteğin yakınına koydum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart pirince gömülü. RAM ve ekran kartı peteğin üstünde.
Bilgisayarın çalışıp çalışmadığını anlamak için yarını mi bekleyeyim yoksa 1-2 gün böyle kalsın mı?
Ve oksitlenme gibi bir olay olmaz değil mi?
 

Oksitlenme öyle hemen olmaz zaten fakat iyice kuru olsun ve hocam ve peteğin üstünde değil de yakınında dursun dediydimya ısı fön makinesi ile aynı sorunu verdirebilir en sıhatlisi yakınında durması.
 
@Karakurt5877 hocam size ve diğer herkese iyi geceler dilerim kuruduktan sonra durumdan haberdar edin bir yardıma vs ihtiyacınız olursa yazın.

Aynen vallahi masada duruyordu anakart, işlemciyi getiriyordum kedi bir anda masaya atladı patisiyle ezdiydi ya o sinirle az bağırdım arkadaşımıza

Hayatının şokunu yaşamıştır sizin kedi.


Hocam yarına kadar kurur gibi oksitlenme olacağını sanmam anakartlarda zaten olmaması için önlemlerinizi almışsınız erkenden.
 
Oksitlenme öyle hemen olmaz zaten fakat iyice kuru olsun ve hocam ve peteğin üstünde değil de yakınında dursun dediydimya ısı fön makinesi ile aynı sorunu verdirebilir en sıhatlisi yakınında durması.

Petek çok kısık diye öyle yapmıştım. Yakınına koyuyum o zaman.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…