Kasiyerlerin Eksik Para Üstü Vermesi

İnsan kazık yemeden akıllanmayan bir varlık. Banada Şok kasiyeri 5 lira eksik para vermişti 12 yaşımdayken. O günden sonra hep para üstünün ne kadar olduğunu kontrol ederim hatta aldığım şeylerin toplam fiyatını bakkala söylerim. Sonra başım ağrımasın diye. Sizde kazıklanmışsınız bir daha yapmazsınız artık.

Hocam ben a 101'den yakınımda kuruldu 5 10 kez alışveriş yapmışımdır bu sorunu yaşamadım bazen sayıyorum eksik mi diye sonra 1 TL falan eksik verdiğini anlayıp veriyor hatayda yaşıyorum acaba hataya mı özgü bu.

Hocam ben a 101'den yakınımda kuruldu 5 10 kez alışveriş yapmışımdır bu sorunu yaşamadım bazen sayıyorum eksik mi diye sonra 1 TL falan eksik verdiğini anlayıp veriyor hatayda yaşıyorum acaba hataya mı özgü bu.
Hocam bizim burada da böyle. Esenyurt'da oturuyorum.

Bu durum genellikle üç harfli marketlerde yaşanıyor. O marketlerden bir şey almadan önce aldığım para üstünü kontrol ederim ve özellikle de fiş alıyorum. Bazen karttan da fazla para alabiliyorlar, fazla para alma durumu olursa da hemen iadesini istiyorum. Marketten çıktıktan sonra marketin önünde uygulamadan da kontrol ediyorum, sizlere de tavsiye ederim.

Bu durum genellikle üç harfli marketlerde yaşanıyor. O marketlerden bir şey almadan önce aldığım para üstünü kontrol ederim ve özellikle de fiş alıyorum. Bazen karttan da fazla para alabiliyorlar, fazla para alma durumu olursa da hemen iadesini istiyorum. Marketten çıktıktan sonra marketin önünde uygulamadan da kontrol ediyorum, sizlere de tavsiye ederim.

Geçen benzerini yine yaşadım. A101'den tam 200 liralık alışveriş yaptım ve 1 tane 100, 2 tane 50 lira verdim. Kadın ısrarla 50 lirayı bana geri verdi. 200 var orada diyorum yok 50'yi bu fazla diyerek geri veriyor. Uzun uğraşlar sonucu parayı saymak aklına geldi ve anlaştık ama buna rağmen 4-5 saniye düşündü. Bazı insanlar gerçekten maksimum "kasiyer" olmalı belki de. Ebeveynlerin her çocuğa "doktor ol, asker polis ol, mühendis ol" diye dayatmaları ne kadar yanlış işte. İyi ki herkes sağlam potansiyele sahip değil. Öyle olsaydı herkes asgari ücretle çalışırdı.

@icasilverballers, üç harfli marketlerden kesinlikle kartla alışveriş yapıyorum çünkü onlarda çoğunlukla bozuk para olmuyor. Bu kadar bozuk parayı ne yaptıklarını da anlamıyorum. Ne zaman gitsem, adamlarda kesinlikle bozuk para olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı