Kaspersky hala tercih edilir mi?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Kaspersky uzun zamandır antivirüs denilince akla gelen markalardan biri ve güvenlik testlerinde aldığı yüksek puanlarla hâlâ adından söz ettiriyor. Rusya bağlantısı nedeniyle bazı kullanıcılar temkinli yaklaşsa da, teknik açıdan tehdit yakalama hızı, sistemi fazla yormaması ve genel koruma seviyesi bence S Tier seviyesinde başarılı. Antivirüsün yanında sunduğu VPN servisi çok güven vermese bile fena değil hız olarak ortalama, güvenlik olarak temel seviyede koruma sağlıyor.

Sizce Kaspersky günümüzde hâlâ tercih edilir mi? Veri gizliliği ve şeffaflık konusunda güven veriyor mu, VPN tarafı sizce ne kadar güvenli?

Not: Biz şu anda kurumsal paketini satın aldık ve 5 bilgisayarda kullanıyoruz; birkaç kez ciddi virüslerden (.rootdir vb.) bizi kurtardı, genel olarak memnunuz.

Bitdefender ile Kaspersky kapışması izlemesi çok keyifli izleyin derim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Piyasada tercih edilebilirlik açısından en makul güvenlik yazılımıdır. Kaspersky'ı 8 yıldır kullanıyorum koruması çok güçlü ve KSN çok iyi çalışıyor. Veri gizliliği ve şeffaflığı konusunda endişe etmeyin, Kaspersky birkaç yıl önce veri merkezini İsviçre'ye taşıdı.

Piyasadaki en güçlü antivirüslerden biri, tercih edilebilir. Ama o testler çok güvenilir testler değil. Denenen malware'ler hali hazırda imzalanmış veya bypass edilmekle uğraşılmamış şeyler. Sıfırdan doğru düzgün tekniklerle yazılmış bir malware'i hala yakalayamaz. Ama spesifik bir hedef yoksa kimse bununla uğraşmıyor. Zaten insanlar sırf oyunda hile yapacağım diye VirusTotal'de 40 motorun trojan uyarısı verdiği dosyayı bile açıyorlar.

bence güvenilir halen. Ben de bireysel kullanım için lisans var. Gayet memnunum.
Ben de genel olarak memnunum. Geçenlerde şahsi laptopumda MediaCat çalıştırdım, o esnada bilgisayarın bir şeyler tükettiğini hissettim, fanlar son hız dönmeye başladı ve sistem ciddi şekilde yavaşladı. O sırada Kaspersky yüklü değildi, hemen kurup tam tarama yaptım. Tarama sonucunda MediaCat içindeki bir yazılımda miner virüsü tespit etti ve sorunu çözdü.
1 ay deneme üyeliği var deneyip almak mantıklı
Evet ama fiyatı oldukça ucuz aslında 3 Cihaz'ın 1 senelik üyeliği 489 TL ve 30 gün boyunca para iadesi garantisi var.
Piyasada tercih edilebilirlik açısından en makul güvenlik yazılımıdır. Kaspersky'ı 8 yıldır kullanıyorum koruması çok güçlü ve KSN çok iyi çalışıyor. Veri gizliliği ve şeffaflığı konusunda endişe etmeyin, Kaspersky birkaç yıl önce veri merkezini İsviçre'ye taşıdı.
Kesinlikle katılıyorum ama veri konusunda çok güven vermiyor çünkü VPN servisi Hotspot Shield'ın sunucularına ait onun servis modelini kullanıyor ve Pango Inc'e ait Pango Inc ise ABD'ye ait bu sebepten çok güven vermiyor ancak Antivirüs hizmeti bence 10/10.
Piyasadaki en güçlü antivirüslerden biri, tercih edilebilir. Ama o testler çok güvenilir testler değil. Denenen malware'ler hali hazırda imzalanmış veya bypass edilmekle uğraşılmamış şeyler. Sıfırdan doğru düzgün tekniklerle yazılmış bir malware'i hala yakalayamaz. Ama spesifik bir hedef yoksa kimse bununla uğraşmıyor. Zaten insanlar sırf oyunda hile yapacağım diye VirusTotal'de 40 motorun trojan uyarısı verdiği dosyayı bile açıyorlar.
"Ama spesifik bir hedef yoksa kimse bununla uğraşmıyor." sözünden dolayı hala güvende olduğumuzu düşünüyorum ayrıca Kaspersky veritabanı tabiri caizse anlık güncelleniyor bu sebepten en güncel tehditleri dahi bertaraf edebilir diye düşünüyorum. Sadece canımı sıkan veri politikası onun dışında gerçekten çok iyi.

Bu konu hakkında çok bilgim yok o yüzden yorum yapmam doğru olmaz. Ancak Antivirüs hizmetlerinin kesinlikle kaliteli olduğunu ve veri gizliliği açısından sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.

Sıfırdan doğru düzgün tekniklerle yazılmış bir malware'i hala yakalayamaz.
Sistem izleyici ve izinsiz giriş önleme sistemleri belki yakalayabilir bence.

"Ama spesifik bir hedef yoksa kimse bununla uğraşmıyor." sözünden dolayı hala güvende olduğumuzu düşünüyorum ayrıca Kaspersky veritabanı tabiri caizse anlık güncelleniyor bu sebepten en güncel tehditleri dahi bertaraf edebilir diye düşünüyorum. Sadece canımı sıkan veri politikası onun dışında gerçekten çok iyi.
Aynen öyle. KSN ile ilk defa görülen dosyalar Kaspersk'ın sunucularına gönderiliyor ve orada analiz ediliyor. Yani diyelim ki birisi bir zararlıyı çalıştırırken Kaspersky bunu yakalayamadı. Yİne de en azından dosya bulutta kısa süre içerisinde analiz edilip yayılması engellenebiliyor. Tabii bu tespit süresini uzatmak için de çok fazla metodlar bulunuyor. Polimorfik zararlılar, Anti-VM Anti-Debug Anti-Sandbox teknikleri vs. İşin sonunda en önemli faktör kullanıcı bilinci.
Sistem izleyici ve izinsiz giriş önleme sistemleri belki yakalayabilir bence.
Kendim de hobi olarak bunlarla uğraştığım ve denediğim için söylüyorum. Evet davranışsal tespit tarzı özellikleri var. Ama "doğru teknikler" kullanılırsa zararlıyla ilk karşılaşmasında genellikle yakalayamıyor. Mesela yakın zamanda Steam'de çıkan PirateFi isimli oyun modifiyeli bir Vidar Stealer zararlısını içeriyordu. Ve ilk tespiti, çıkışından yaklaşık 1 hafta sonra Kaspersky tarafından geldi. O 1 haftada çoktan verdiği zararı vermişti zaten.

İşin sonunda en önemli faktör kullanıcı bilinci.
Kesinlikle, ben yıllardır antivirüs kullanmadım, kullanmayı tercih etmiyordum çünkü gerek duymuyordum ama şu aralar hassas bilgilerin olduğu işler ile uğraşıyorum risk almamak adına Kaspersky tercih ettim. Sizce Google'dan neden kaldırıldı peki? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı