Kaspersky Total Security kullanılır mı?

Kaspersky Total Security kullanmalı mıyım?


  • Oy verenlerin toplamı
    27
Eğer çok abidik gubidik sitelerde takılmıyorsan, daha çok oyun ağırlıklı takılıyorsan, takıldığın siteler de güvenilir ise kullanmana gerek yok.

Hocam, benim ne yapacağım belli olmuyor. Genelde güvenilir sitelerdeyim fakat bir şey lazım olunca ve o şey bulunmaz olunca siteleri tek tek deniyorum gezginler gibi fakat şimdiye kadar virüs çıkmadı.
Defender, Kaspersky'dan daha fazla kaynak tüketiyor. Hatta neredeyse çoğu Av'den daha fazla kaynak tüketiyor. Kaspersky kullanılır ama Total Security yerine ınternet Security yeterli.

Internet Security kullanamam. Total Security'de 120 gün bedava lisans var bende o yüzden. Total Security, Security Cloud'dan daha mı çok RAM kullanıyor?
 
KTS ve KIS arasında kaynak tüketimi açısından fark yok zaten, neden önerilmiş bilmiyorum. O sisteme en uygun Comodo olur sanırsam.

Hocam, Comodo falan hiç alışamam ben. Bir kere Kaspersky'a alıştım, onu kullanırım sadece. Total Security lisansı bitince Security Cloud geçerim, o zaman Free kullanırım. Yapacak bir şey yok.
 
AdGuard'ın veri tabanı zararlı siteleri engellemede yetersizdir. Zararlı sitelerle ilgili veriler Google SafeBrowsing, Yandex SafeBrowsing ve WoT üzerinden elde edilse bile AdGuard'ın veri tabanına eklemesi hayli zaman alıyor. AdGuard sadece reklam ve izleyicileri engellemede iyi, diğer alanlarda ise kötüdür.

Chrome kullandığınızdan zaten Google SafeBrowsing güvenlik servisinden yararlanıyorsunuz. Bundan daha iyi web koruması ancak antivirüs yazılımlarıyla mümkün olur, zira eklentiler ya da SafeBrowsing servisleri yalnızca veri tabanındaki zararlı siteleri engeller, antivirüsler site içindeki zararlılara da müdahale ederler. SafeBrowsing servisi eklentilerden farklı olarak ayrıca indirilen dosyayı da taramaya tabii tutar.

Windows 10'un SSD üzerinde iyi çalıştığını biliyorum. HDD bir sistemde Windows 8.1 daha iyi performans verebilir. Bilgisayarınız hangi işletim sistemi için dizayn edildiyse onu tercih etmeniz daha uygun olur tabii ki, özellikle donanımların uyumlu bir şekilde performans göstermesi açısından.

İfadelerinizden bilgisayarınızı temiz ve bilinçli kullandığınız anlaşılıyor. Bu durumda antivirüs kullanıp kullanmamak daha çok sizin takdirinize kalmış bir şey. İsterseniz güvenlik araçlarıyla arada bir tarama yaptırırsınız, isterseniz de hoşunuza giden bir antivirüs kullanırsınız. Hatta oyun oynarken antivirüs yazılımınızı pasif hale getirmeyi ya da kapatmayı tercih edebilirsiniz ki aslında antivirüsler tam ekran moduna geçildiğinde genel olarak oyun-sessiz moda geçerler, bu durum dahi sizi olumsuz etkiliyorsa söylediğim eylemleri uygulayabilirsiniz. Kısacası bu daha çok sizin alışkanlıklarınız ve taleplerinizle ilgili.

Her şeye rağmen, sırf daha iyi oyun oynayabilmek için güvenliğinizden taviz vermeniz doğru bir eylem olmayacaktır.
 
Son düzenleme:
Hocam zaten genel amacı reklam engelleme değil mi? Reklam engellemede gayet başarılı.
Konu sahibi web koruması için yeterli olup olmadığını sormuştu:
İnternetten anlayan birisiyim crack oyun indirmiyorum sadece Valorant ve CS:GO, webde korunmam için AdGuard yeterli mi?

AdGuard'ın zararlı sitelerden koruma sağlayan bir hizmeti de var:
Ekran Alıntısı.PNG



Bundan başka güvenlik için filtreler de mevcut:
Ekran Alıntısı2.PNG



Ancak bunların hiçbiri de kanaatimce yeterli değil. Google SafeBrowsing hepsinden daha iyi iş çıkarıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı