Kaynakçı vs Mühendis

muharremzzz

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Ben kaynak bölümünde okuyorum(meslek yüksekokulu). Bölümümün önü çok açık ve maaşlar çok iyi. Ama ben hep mühendis olmayı istedim. DGS var aklımda.
Şöyle bir problem çıkıyor; DGS kazanıp mühendis olsam rahat rahat iş bulamayacağım ve iş hayatına biraz geç gireceğim ama direk kaynakçı olarak işe girsem fena maaş almayacağım. Rehberlik eder misiniz, öneriniz nedir?

Çalıştığım şirkette kaynakçılar mühendislerden daha iyi kazanıyor, sözleri daha çok geçiyor.

Kafa yapısında biten bir şey hocam o iş, mühendis kavramı bizim ülkede rahat iş veya iş yaptıran diye akıla geliyor genelde, eğer gerçek mühendis olursanız çok daha fazla para kazanırsınız, fakat kaynakcılık mesleğide kazandırmaz demiyorum, mühendis olacakssanız sadece mühendis kafası"soruna çözüm bulmak" mentalitesi ile bakın yolunuza, bizim ülkemizde bu mentalite olmadığı için ortalık mühendis kaynıyor, asıl komik olan şey ise bir de yurt dışına gidip çalışırız diyorlar, yani beyin göcü:),o kafa yapısı ile maalesef beyin tümörü göçü oluyor ancak:)mesleğini hakkı ile yapan herkese saygı sonsuzdur tabii

Kafa yapısında biten bir şey hocam o iş, mühendis kavramı bizim ülkede rahat iş veya iş yaptıran diye akıla geliyor genelde, eğer gerçek mühendis olursanız çok daha fazla para kazanırsınız, fakat kaynakcılık mesleğide kazandırmaz demiyorum, mühendis olacakssanız sadece mühendis kafası"soruna çözüm bulmak" mentalitesi ile bakın yolunuza, bizim ülkemizde bu mentalite olmadığı için ortalık mühendis kaynıyor, asıl komik olan şey ise bir de yurt dışına gidip çalışırız diyorlar, yani beyin göcü:),o kafa yapısı ile maalesef beyin tümörü göçü oluyor ancak:)mesleğini hakkı ile yapan herkese saygı sonsuzdur tabii
Hemfikirim. Ancak dediğiniz gibi mühendis olabilmek ve bunu çalıştığınız firmaya hissettirmeniz kolay değil. Ancak işini iyi yapan kaynakçıysanız bunu ispat etmeniz çok kolay.

Hemfikirim. Ancak dediğiniz gibi mühendis olabilmek ve bunu çalıştığınız firmaya hissettirmeniz kolay değil. Ancak işini iyi yapan kaynakçıysanız bunu ispat etmeniz çok kolay.

Evet kayncakcı iken ortaya bir şeyler koymak daha kolay çünkü bir zanaat var ortada, dediğiniz gibi mühendis olunca o ışığı şirkete vermek zor, genelde bir sonraki çalışacağın firmaya iş görüşmesine gittiğin zaman yaptığın şeyler ortaya çıkıyor:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı