Kedi elimi ısırdı

Kuduz yüzde 99 üstü köpekle bulaşır. Kuduz olma ihtimalin milyon-milyarda 1 falan. Hiçbir şey olmaz.
Bu oranlari salladiniz mi yoksa bir makaleye, arastirmaya gore mi yazdiniz? Kuduz, yuksek oranda kopeklerden bulasabilse de ornegin yarasalardan da sık bulasabilir. Kediler de kuduz olabilir.

Ayrica, su hastalik da olabilir;

İçinizi rahatlatmak isterseniz gider ama tecrübelerimle hiçbir şey olmaz diyebilirim size. Onlar da aynı şeyi söyleyecektir. Gidip görünün sonucu söyleyin.
Sağlık ocağına gittim ordan acile yönlendirdiler, acilde de tetenoz aşısı oldum. Isıran kediyi 10 gün takip edin dediler eğer kaybolursa veya ölürse kuduz aşısı yapcaklarmış.

Sağlık ocağına gittim ordan acile yönlendirdiler, acilde de tetenoz aşısı oldum. Isıran kediyi 10 gün takip edin dediler eğer kaybolursa veya ölürse kuduz aşısı yapcaklarmış.

Geçmiş olsun. Önlem amaçlı yapmışlardır.

Bana göre bence daha doğru olanı ilk başta ısırıktan 15 dakika sabunlu su ile yıkadıktan sonra birinci doz yapılmalı, eğer kedi kuduzdan dolayı ölürse diğer dozlar da yapılmalı. Eğer kedi bulunamayacak bir durumdaysa (örneğin sokak kedisi ise her zaman bulunamayabilir), direkt tüm dozlara belirli zaman aralığına göre doz şeklinde devam edilebilirdi diye düşünüyorum. İlk başta ısırıktan 15 dakika sabunlu su ile yıkadıktan sonra birinci doz yapılma düşüncemdeki sebep ise nadiren de olsa kuluçka dönemi 4 gün olabiliyor.

İnsanlarda kuluçka süresi genellikle 20 ile 90 gün arasındadır, ancak 4 gün kadar kısa ve 6 yıldan uzun süren kuluçka süreleri de belgelenmiştir. Bu değişkenlik muhtemelen aşının yapıldığı bölgeye, yaranın ciddiyetine ve vücuda giren virüs miktarına bağlıdır.

Tetanus aşısı bu durumlar için gerekli, çünkü tetanus bakterisinin de bulaşma ihtimali olabilir.

Son düzenleme:
@Prime777 Adamda yara yok bir şey yok, boş yere aşı yaptırmış olur.

Ben konuyu tam okumadim, basliga gore yorum yaptim. Bilgi için teşekkürler.

Virus, derinin icerisine girerse enfekte olabilir ve kulucka donemi baslayabilir.

Yine de bu durumda kuduz asisi yaptirirsa bagisiklik kazanabilir. Bagisiklik kazanildigi süre kadar cok yuksek ihtimalle kuduzdan korunulabilir. Asinin yan etkileri olabilse de buna deger diye dusunuyorum. Ama eger isi varsa ornegin, bence cok da gerek yok bu durum icin.

Son düzenleme:
Ben konuyu tam okumadim, basliga gore yorum yaptim. Bilgi icin tesekkurler.

Virus, derinin icerisine girerse enfekte olabilir ve kulucka donemi baslayabilir.

Derinin içine girmemiş. İçeride dolaşan bir şey olma ihtimali yok denecek kadar az. Konuyu okumadan sağlık kategorisinde yorum yapmamanızı öneririm. Yanlış yönlendirme yapmak da yönlendirmeyi yapmamak kadar tehlikeli olabilir. İhtiyacı olmadığı basit bir durum olsa da bu, mesajınız da kişiyi boş yere korkutmak oluyor.

Aşağıdaki mesajımda genel bilgiler vereceğim, konu sahibinin konusundan ziyade bu verdiğim bilgiler genel olacaktır.

Kedi tırmalamalarında da kuduz bulaş ihtimali var. Nihayetinde salya ile bulaşıyor ve kediler de patilerini yalayıp temizleyen hayvanlar. Devlet hastanelerinin acil bölümünde aşısı bulunuyor. Totalde bu aşıdan olduğum doz sayısı 10'u geçmiştir. Her temas sonrası gider aşımı olurum.

Eğer tırmalanan yerde kan çıktıysa kesinlikle gidip aşı olunması taraftarıyım. Kuduz riske atılabilecek bir hastalık değil. Hayatınız kumar değil, oynamayın. Temastan sonra elinizi sabunlu suyla yıkayın iyice.

Kan çıkmadıysa, yara izi-çizik izi yoksa aşı olmaya gerek yok diyebiliriz. Kedi takip edilebilecekse en mantıklısı kediyi takip etmek. Ev kedilerinde kuduz olma ihtimali çok çok az. Ayrıca kedi tırmalamalarında kuduzdan ziyade tetanos ve kedi tırmığı hastalığı gibi hastalıklar daha yaygın görülebilir.

Eğer ben gibi evham yapan biriyseniz, kafanıza takılıyorsa kan çıkmadıysa, yara-çizik izi yoksa bile aşı olabilirsiniz yoksa içiniz rahat etmez. Benim öyle oluyor. Zararını gördüğüm bir aşı olmadı kendisi. Sadece kol biraz ağırlaşıyor ve ilk gece üstüne yatarken hafiften ağrıyor.

Kuduz aşısının belirli bir koruyuculuğu yok. Her ısırıktan/tırmalamadan sonra yaptırılması gerekir kişi tarafından. Tetanos aşısının ise 5-6 yıla yakın koruyuculuğu var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı