Kedi incir yerse ne olur?

Neprosya

Hectopat
Sabah evden çıkarken masanın üstünde incir unutmuşum. Kedinin yiyebileceği hiç aklıma gelmedi. Eve geldiğimde inciri yerde yarılmış halde buldum. Kedim inciri yemiş olabilir. Yenmiş gibi durmuyor ama az bir miktar yemiş olabilir. Ne yapmalıyım? Bu konuda bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi?

Sabah evden çıkarken masanın üstünde incir unutmuşum. Kedinin yiyebileceği hiç aklıma gelmedi. Eve geldiğimde inciri yerde yarılmış halde buldum. Kedim inciri yemiş olabilir. Yenmiş gibi durmuyor ama az bir miktar yemiş olabilir. Ne yapmalıyım? Bu konuda bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi?

İlk başta afiyet olsun paşama hiçbir şey olmaz.

İncirin şeker oranı yüksek olduğu için diyabet riskini arttırabilir ayrıca içinde lif bulunduğu için mideyi rahatsız eder bundan dolayı da kusabilir.

Sabah veterineri ararsın onlar biraz daha detaylı bilgi verirler.

İncir kediler için oldukça toksik etmen içeren, zararlı hatta zehirli bir meyvedir. Kediler sadece incirin meyvesinden değil kokusundan, sapından, dallarından ve yaprağından bile zehirlenebilirler. Kedinizin güvende olduğundan emin olmak istiyorsanız incir yememesine dikkat etmeli, ufak yutmalar da bile veteriner hekim gözetimine götürmelisiniz.

Umarım bir şeyi yoktur hocam. 🥺

İlk başta afiyet olsun paşama hiçbir şey olmaz.

Bir şey olacağını sanmıyorum.

Emin misiniz hocam?

İncirin şeker oranı yüksek olduğu için diyabet riskini arttırabilir ayrıca içinde lif bulunduğu için mideyi rahatsız eder bundan dolayı da kusabilir.

Sabah veterineri ararsın onlar biraz daha detaylı bilgi verirler.

Sabaha kadar bir şey olmaz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı