Kedi sahiplenmek ne kadar masraf yapar?

Aşılarını yaptırdıktan sonra ne hastalığı çıkabilir zaten aşılardan dolayı 1K bekliyordum direkt.

Kedi hiç sokakta kalmadı annesi bıraktığından beri biz bakıyoruz annesi 2 gün sonra bıraktı zaten.

Ama annesi bulaştırmış olabilir çünkü bulaşıcı bir hastalık ama çok fazla görülmez eğer temiz ise bulunduğu ortamlar.
 
5-6 bine kediye kalp ameliyatı mı yaptırıyorsun? 😁

@pcc yavru olduğu için aşı sıklığı olur ilk başta. Veterinere götürmen gerekir. İç-dış parazit vs. aşılar 100-200TL arası tutar. Tanesi tabii ki. Kuduz, lösemi, Karma gibi aşıları var. İlk aylarda biraz masraf fazla olur. Mamayı marka olan açık mamalardan alırsın. 1.5Kg'si 100-130TL arası tutar. Belki daha az tutar. Yavru olduğu için başlarda fazla yemez. O yüzden 1-2 ay gider mama. Tuvaleti için kum masrafı olur. O da 60-80TL arası değişir. 2-3 ayda bir alırsın. Tırnak kaşıma çubuğu ve tuvalet kabı da alacaksın. Taşıma çantası da lazım olur.

Aşılar düzene oturduğu zaman yıldan yıla yaptırabilirsin. Veya yaşını biraz aldıktan sonra sadece iç-dış parazit damlası yaptırabilirsin. Bir de kısırlaştırman gerekecek. Onu da 8 aylıkken 1000-1500TL arası yaparlar. Dediğim gibi sadece ilk başlarda biraz masraf fazla olur. Sonradan masraflar azalmaya başlıyor. Mama, kum almak ve arada iç-dış parazit yaptırmak yeterli.

Not: Arada kedi hastalanabilir. Onun için veterinere götürmek gerekebilir. Ne olacağı belli olmaz. Tedavi masrafları beklenmedik anda meydana çıkabilir. Bunu da hesaba katın.

Ben kazıklanıyormuşum hocam :D
 
Aşılarını yaptırdıktan sonra ne hastalığı çıkabilir? Zaten aşılardan dolayı 1k bekliyordum direkt.
1K bile tutmayabilir aşılar. Üst üste bütün aşıları vurdurmak iyi değil çünkü. Onun programını yaparsın veteriner ile beraber.

Ne tür hastalık çıkacağı belli olmaz. Mantar hastalığı köpek ve kedilerde bilinen bir hastalıktır mesela. Sonradan meydana gelebilir. O yüzden temiz bakmalısın. Parazitler meydana gelebilir ki, zaten onun için iç-dış parazit dediğim damla veya aşıyı kesin olarak yaptıracaksın. Yaptırmama seçeneğin yok. Çünkü kediyi dışardan sahipleniyorsun. Sağlığı için şart.

Başka da gençlik hastalıkları meydana gelebilir. Ama geldiği anda zaten kurtuluşu olmuyor. Veya kalp, solunum yolu problemleri çıkabilir. Yani kısacası bunu bilemeyiz. İnsanlar gibi düşünmek lazım. Üşütebilir ve ateşi çıkabilir. O yüzden veterinere götürmen gerekir. Bilemediğin bir şeyden dolayı ishal olabilir. Yine veterinere götürmen gerekir. Bunlar kesin olacak diye bir şey yok. Tamamen başına gelebilecek hastalıklara örnek veriyorum. Aynı bizim gibiler çünkü. İyi baktığın sürece çoğunun önlemini almış olursun zaten. Ama ne olacağını önceden bilemezsin. Cins kedi olsaydı daha detaylı başına gelebilecek hastalıkları söyleyebilirdik. Tekir olduğu için öyle bir sıkıntısı yok. Cins kedilerin bakımı daha hassas oluyor.
 
Hayvan bakarken ucuza kaçmayacaksın. En kaliteli mamaları alıp, en iyi veterinlere götüreceksin. Bütçen yetmiyorsa alma yazık olur hayvana :)

Hocam şimdi öyle bir dediniz ki mesela maddi durumu iyi olmayan insanlar ölüyor mu peki gerçek hayata asgeri ücretle çalışan insanlar mesela adam özel hastaneye gidebiliyor mu dışarı çıkıp istediği gibi yemek yiyebiliyor mu bence biraz bunları da katmak lazım.
 
Hocam şimdi öyle bir dediniz ki mesela maddi durumu iyi olmayan insanlar ölüyor mu peki gerçek hayata asgeri ücretle çalışan insanlar mesela adam özel hastaneye gidebiliyor mu dışarı çıkıp istediği gibi yemek yiyebiliyor mu bence biraz bunları da katmak lazım.

Maalesef çoğu kisi gibi asgari ücretle gecinmeye calisiyoruz ve bu yüzden sordum bunlari
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu izlemenizi öneriyorum. Tek marka üzerinden değil, genel olarak mamalar hakkında mükemmel bir video.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı