Keenetic modem önerisi

Daha fazla  
Meslek
Bölge Yöneticisi
Keenetic Extra modemim elektrik kesintisi sonrası kullanılamaz hale geldikten sonra TP-Link Archer VX1800v modemi alıp bir şans vermek istemiştim ama arayüz açısından çok geride bir modem. O yüzden tekrar Keenetic'e dönme kararı aldım. İhtiyaçlarıma göre hangisini tercih etmem benim için daha verimli olur?

Wi-Fi bağlantısını göz ardı edip sadece kablolu bağlantı için değerlendirmenizi rica ederim.
100 Mbps indirme, 20 Mbps yükleme hızında VDSL altyapıya sahibim.
4000 TL bütçeye kadar çıkabilirim ama bunu minimumda tutmak istiyorum tabii ki.
  • İndirme ve yükleme hızları için QoS ayarı.
  • Bufferbloat sorunumu çözmeli.
  • İndirme ve yükleme hızlarını düşürüp hat değerlerimde iyileştirme yapabilmeliyim.

Keenetic Extra modemim elektrik kesintisi sonrası kullanılamaz hale geldikten sonra TP-Link Archer VX1800v modemi alıp bir şans vermek istemiştim ama arayüz açısından çok geride bir modem. O yüzden tekrar Keenetic'e dönme kararı aldım. İhtiyaçlarıma göre hangisini tercih etmem benim için daha verimli olur?

Wi-Fi bağlantısını göz ardı edip sadece kablolu bağlantı için değerlendirmenizi rica ederim.
100 Mbps indirme, 20 Mbps yükleme hızında VDSL altyapıya sahibim.
4000 TL bütçeye kadar çıkabilirim ama bunu minimumda tutmak istiyorum tabii ki.
  • İndirme ve yükleme hızları için QoS ayarı.
  • Bufferbloat sorunumu çözmeli.
  • İndirme ve yükleme hızlarını düşürüp hat değerlerimde iyileştirme yapabilmeliyim.

Extra DSL ve Hopper arasında kaldım ben de. Aradaki 1000 TL farkı vermeye değip değmeyeceğini anlamaya çalışıyorum.

Wi-Fi 6 ve USB 3.0 desteğiyle bir işim olmayacak. Ufukta fiber altyapı da gelecek gibi durmuyor. Bunun dışında hala önde kalıyorsa sipariş edebilirim.

Bence yine ileriye dönük tercih edilebilir.

Wifi 5 destekli olan bunu kullanıyorum. Ben de VDSL hatta sahibim, dediğin ayarlamalar yapılıyor:
Wifi 6 destekli olanı bu:
Bu arada Wifi 6 denildiğinde 6 GHZ bandını kullanmıyor Wifi 6 modemlerin çoğu, 2.4 ve 5 GHZ bandını aynı anda aynı cihaz için kullanabiliyorlar. 6 GHZ bandı birçok ülkede onay almadığından üreticiler gerçek 6 GHZ bandını kullanan ürünleri pek üretmiyor ya da her ülkeye getirmiyor.
Elektrik kesintisi için şu korur cihazlarını:
Modem, kasa, monitör, hoparlör ve yazıcı buna bağlı. Bunun farkı birçok marka ve modelde sadece faz kablosunda koruma mevcut iken bunda faz, nötr ve topraklama (yani üç kablo için de) için de akım koruma özelliği var.

Bu arada SNR/Margin değerini düzeltmek için çok kolay bir yol var: Modemlerin kutusunda gelen splitter. Telekomda taşaron çalışan ve santrallerdeki o cihazları kurup çalıştırıp test eden eniştem önerdi. Gelen bakır kabloda hem telefon sinyali hem de internet taşınıyor. Bu splitterlar da bu sinyalleri donanımsal olarak ayırıyor. Tarifenizde sabit telefon tanımlı olmasa da o hatta parazit yapıyor. Böylece splitter gürültüyü azaltıyor otomatikmen. Bundan sonra modemin yükü azalıyor hat kararlılığı için.

Son düzenleme:
Extra DSL ve Philips akım koruma ikilisini almak şu an için daha makul görünüyor. 1-2 yıl içerisinde farklı ve daha gelişmiş cihazların da üretileceğini baz alırsak ileride yenilemeye gidebilirim. Hopper modelinin şu an için bana bir artısı olmayacak gibi duruyor. Bütçeyi bu şekilde değerlendirmek uzun vadede olmasa da şu an için daha verimli görünüyor.

Akım koruma buz gibi bu arada, zaten ısınsa sorun demek. Prize takıp üstüne uzatma kablosunu takıyorum:
IMG_20241229_142331.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı