Kekemelik nasıl geçer?

Zaten kitap okumakla bitmiyor. Önce nerede zorlanıldığını öğrenmeniz lazım kelimeye başlarken mi yoksa kelimenin ortasında mı? Kelimenin ortasında ise şanslısınız çünkü bu yavaş konuşarak düzelebilecek bir şey ve bol kitap okuyarak sosyal anksiyeteyi yenerek ama kelimenin başı ise iş o zaman zorlaşıyor çünkü bu kekemelikten çıkıyor biraz ve kekeme+ gibi bir şey oluyor. Bunda ilk harfi uzatarak -bbböyle, aaali- ve heceleyerek -bö-böyle, a-ali- ve yavaş konuşmak ve eğer bunlar ile beraber çok sosyal ortama girmek ve destek olarak kalp atışını yavaşlatmak için kısaca sakinleştirmek için ilaçlar var ama bunların yan etkileride var dediğiniz gibi uzmana başvurmak lazım.
Ben direkt kelimelerin baş harflerini çıkarmakta zorlanıyorum. Tutukluluk oluyor. Sonrasında akıp gidiyor. Ama zamanım yok ki. Otobüs için kart çıkarmalıyım hiç zamanım yok gidemiyorum.

Ben direkt kelimelerin baş harflerini çıkarmakta zorlanıyorum. Tutukluluk oluyor. Sonrasında akıp gidiyor. Ama zamanım yok ki. Otobüs için kart çıkarmalıyım hiç zamanım yok gidemiyorum.
Sizde benim gibisiniz. Bunun çözümü nefes alma egzersizleri, uzatma ve heceleme. İlk aylar bunları yapsakta işe yaramaz motivasyonumuzu kaybederiz ama 6 belkide 8 ay sonra hissederiz. Benim bu tutukluk varyant gibi eskiden gözümü kırpıştırırırdım çok şimdi gözüm kapalı vahiy gelmesini bekliyorum. :D

Sizde benim gibisiniz. Bunun çözümü nefes alma egzersizleri, uzatma ve heceleme. İlk aylar bunları yapsakta işe yaramaz motivasyonumuzu kaybederiz ama 6 belkide 8 ay sonra hissederiz. Benim bu tutukluk varyant gibi eskiden gözümü kırpıştırırırdım çok şimdi gözüm kapalı vahiy gelmesini bekliyorum. :D
Bunlardan sonra çoğunluk olarak düzelmiş mi oluyor?

Bunlardan sonra çoğunluk olarak düzelmiş mi oluyor?
Hocam yani düzelen var çoğunluk düzelmiş ama bizim ilk harfte tutukluk problemi en zoru olduğu için pes etmemek lazım. Yani şuanki olduğumuz halden kesinlikle daha iyi oluruz. Önemli olan cümleyi düzgünce demek muhabir olmicaz zaten. Ama düzelir benim gittiğim bir merkezde 2 yıl çalıştı durmadan ve şimdi muhabirlere taş çıkartır.

Hocam yani düzelen var çoğunluk düzelmiş ama bizim ilk harfte tutukluk problemi en zoru olduğu için pes etmemek lazım. Yani şuanki olduğumuz halden kesinlikle daha iyi oluruz. Önemli olan cümleyi düzgünce demek muhabir olmicaz zaten.
Bende öyle düşünüyorum. Yeter ki hayatımız biraz kolaylaşsın. 1-2 cümle bile kursam olur. Ya 3 kelime kursam bile olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı