Bu mesajınıza ek olarak şunu söylemek istiyorum; bu askeri yönetim sadece 80'ler ve 90'larla sınırlı kalmadı. AKP hükümetinin ilk yıllarına kadar devam etti. 2007 - 2008 yıllarına kadar "halkın oyuyla seçilen" başbakan askeriye ile ters düşmemek için binbir çaba göstermek zorundaydı.
Askeriye hükümetin bir kararına karşı çıkarsa hükümet o kararı değiştirmek zorundaydı. Hükümetin atadığı bir bakan askeriye tarafından sevilmediyse o bakan geri alınmak zorundaydı.
Durum böyle olunca aslında seçimler sadece göstermelik oluyordu. Tamamen askeriyenin onay verdiği kişiler bakanlık koltuğuna oturuyor, askeriyenin onay verdiği kararlar alınabiliyordu.
Hocam darbe yapmasaydı sağ-sol kavgası devam etmez miydi?Halkın seçtiği hükümetin devrilmesi ve askeri yönetimin getirilmesi, demokrasiyi hiçe saymak demek. Darbenin ardından yaşanan tutuklamalar, işkenceler ve insan hakları ihlallerini kesinlikle savunamam. Ayrıca, basın özgürlüğünü kısıtladı ve muhalifleri susturdu. O dönemde, özgürlükler ve demokratik haklar büyük ölçüde ihlal edildi. Yani pek olumlu düşünmüyorum.
Sağ-sol kavgaları zaten devam ediyordu. Kenan Evren, kendi döneminde sağ-sol kavgasını azalttı, tabi Türkiye'ye de zarar verdi. İnsanlar öldü, elbet masum insanlarda ölmüştür ekonomi kötüleşti. Bildiğim kadarıyla darbe yasa dışı bir şeydi. Siyasi partiler geçici bir süreliğine kapatıldı, genel başkanları da gözaltına alındı. Demokrasiye zarar verildi.Hocam darbe yapmasaydı sağ-sol kavgası devam etmez miydi?
Rezil rüsva bir şahısKenan Evren yaptıkları hakkında tarafsız bir şekilde anlatabilir misiniz? Not: Kenan Evren'i seviyorum, yaptıklarının çoğunu destekliyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.