Kendi bilgisayar şirketimizi kurmak

Başlık şirket? Ayrıca devlet e-ticaret vs. dinlemez vergiyi alır güzel kardeşim. KDV ÖTV bilmem bin ton vergisi. Faturası, muhasebesi.

E-ticaret sitesi çok mu kolay sanıyorsun Google üst sıralarda çıkmak için seo algoritmasına binlerce lira dökeceksin. E-ticaret sitelerinin özel güvenlik önlemleri, sertifikaları olur onların fiyatına Google'dan bir bak. Alan adı, hosting, server masrafları. Müşteri hizmetleri. Sen sanıyorsun ki site açacağım para gelecek. Güvenirlik, fiyat rekabeti nasıl yapacaksın?

Öyle bir şey yok. Çıkar onu aklından.

300-400 bin TL arası yapılmaz mı?

Türkiye'de kavramları tam olarak anlayamıyoruz sanırım. Şirket öyle dükkan kiralayıp tabela asmak değil. Sizin düşündüğünüz mahallede olan bilgisayarcı.
Şirketler tüzel kişiliktir ve kurumlar vergisine tabiidir. 400 bin lirayı reşit olunca iddiadan stuttgart’a bas kesin çözüm 400x3 😂.

Aynen :D kesinlikle katılıyorum e ticaret bir nevi zaten şirket gibi olmuyor mu her türlü vergi keserler :D.

Benim ümidim her zanan iyiden yanadır bence 3 civarına düşecek en az.
Bu yazılanların ciddi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen Sosyal'deki insanlarla dalga geçmek veya test etmek için yazılmış şeyler.

10 yıl sonra hala donanım al-sat yaparak büyük paralar kazanacağını düşünmen baştan hata. Teknolojiyi 30 sene geriden takip etmenin sonucu. O kadar para dökeceksin üstüne kar edip sermayeni çıkaracaksın sonra net kara geçeceksin öyle mi? Güzel hikaye.

Üstelik "Cloud" sistemler her geçen gün efsane yerlere giderken (cloud gaming gibi veya bulut sistemler üzerinden çalışan iş modelleri gibi) donanıma bel bağlamak bitecekken 10 yıl sonra hala donanımın bireysel tüketiciler için bu kadar önemli olacağını düşünmek zaten büyük hata.

Hadi onu da geçtim, hiçbir temel veya teknik veriye, öngörüye dayanmadan, herhangi bir modelleme yapmadan veya en azından uluslararası gündem yorumlaması yaparak bir tahminde bulunmak ya karşındakini aptal yerine koyduğunu ya da cahil olduğunu gösterir. Kusura bakma. "Ümidim her zaman iyiden yanadır" diyerek ekonomik tahminde bulunulmaz, yorum yapılmaz, YATIRIM HİÇ YAPILMAZ.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı