Kendi bilgisayarımı toplayabilir miyim?

Omenvl

Hectopat
Önceden hiç PC montajlama deneyimim olmadı ama videolar izleyerek toplayabilir miyim? Sadece işlemci takarken anakartın veya işlemcinin pinini bozmaktan korkuyorum diğerleri kolay geliyor. Sistemim şu şekilde;
i3 10100F
MSI H410M-A PRO anakart
8 GB 3200MHz Patriot RAM
RX570 4 GB ekran kartı (ikinci el)
240GB patriot ssd
650W Sharkoon 80Plus PSU
Dark X-Force kasa
Parçalarım bunlar eğer forumdan birisi yardım ederse görüntülü bir şekilde detaylı çok iyi olur. O şekilde yardım edebilecek biri olursa şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle o SSD'yi almayın, PSU büyük ihtimalle SHP V2 modeli, onu da tavsiye etmiyorum.

Montaj işi kolay, küçük-orta yıldız tornavida yetiyormuş.
Güç kaynağını sipariş verdim artık evet V2 sorun çıkarır mı da beni korkutmayın. Ssd daha sipariş vermemiştim yarın verecektim patriot ya da Sandisk de alabilirim hangisi alayım ?

Montaj işi gayet kolay ve zevkli. Sadece yıldız tornavida yeterli, belki torx. Ek olarak o SSD berbat, PSU alınmamalı, kasa berbat ve ekran kartının fiyatı nedir?
Ekran kartını 1000tlye aldım 9ay garantili. Bütçem kısıtlı olduğu için o kasayı seçtim. Psuda 4 tane koruması ve 80plus sertifikası olduğu için aldım onu alma sebebim de bütçe, toplamda hepsini 3450tye maal ettim. Sadece ekran kartım 2.el.

PC'yi toplamak sorun değil. 5-6 tane parça var zaten. Buradaki mesele PC'yi açtıktan sonra driverleri tanıtıp. Windows'u kurmak. Yani bence yanında işi bilen biri olsun kasayı sen topla o sana nasıl toplaycağını söylesin. O kadar para vermişsin.

Ekran kartını 1000TL'ye aldım 9ay garantili. Bütçem kısıtlı olduğu için o kasayı seçtim. PSU'da 4 tane koruması ve 80Plus sertifikası olduğu için aldım onu alma sebebim de bütçe, toplamda hepsini 3450T'ye maal ettim. Sadece ekran kartım 2.el.

Bütçenizi belirtip konu oluştursaydınız yardım edebilirdik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı