Kendi kendine İngilizce öğrenmek için tavsiye ve öneriler

Seviyeni belirleyip bir gramer kitabı al, filmleri (Regular Show, Rick and Morty gibi) İngilizce alt yazılı izle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Busuu kullan ve Language Reactor eklentisini kullan YouTube'dan video izlerken 2 tane alt yazı oluşturuyor bilmediğin kelimelere tıklayıp anlamını ve cümlede nasıl kullanıldığını öğreniyorsun bayağı iyi.
 
Önce grameri öğrenebildiğin kadar öğren. Dizi ve filmleri Türkçe altyazıyla izle ama konsantre olup konuşmaları da dinle. Aynı filmi bir süre sonra İngilizce altyazıyla da izle. İlgi alanına göre ingilizce siteleri oku. Irc gibi ingilizce konuşulan yerlerde takıl ve yaz. Kendini sürekli İngilizce'ye maruz bırakman önemli.
 
Türk dizi ve film sektörünü unut.
YouTube Türkiye'yi unut. Türkçe şarkıları unut. Türkçe dilini unut.

- Hayatının her noktasında İngilizce kullan. İngilizce alt yazılı ve İngilizce sesli içerikleri tüket.

- Bunun dışında bir defter ayarla. Yeni öğrendiğin kelimeleri ve cümleleri not et. Bunlara düzenli çalış farklı cümleler kur öğren işte.

- Bir deftere de günlük gibi tut. Yaptıklarını yaz. Yapacaklarını yaz. Düşüncelerini yaz. Sürekli İngilizce birşeyler yazmaya çalış.

En başlarda hiçbir şey bilmiyorum nasıl yapayım falan diyeceksin. Voscreen'in kids 1-2-3 seviyesini izleyerek başla. Duolingo ile başla. Sonra tüm hayatına İngilizceyi yedir. Çocuklar gibi çizgi filmler ve animasyonlar tüket.
 

Geri
Yukarı