Kendi kendine konuşan virüs

Mr.Bubbles

Kilopat
Katılım
6 Ekim 2013
Mesajlar
2.413
Çözümler
1
Yer
Aydın
İyi sahurlar arkadaşlar biraz önce Twitch'de gezerken bilgisayarda arkadan robotik bir kadın sesi your Computer has been infected with a virüs pay 5000 dollar or your data will be shared tarzı bir şeyler söyledi. Bu nedir, nasıl olur? Bundan birkaç hafta önce benzer bir mail almıştım. Mailde Bitcoin aracılığı ile para isteyen bir hacker vardı. Maili açtım ama herhangi bir linke tıklamadım. Virüs programı olarak Windows Defender kullanıyorum, tarama yaptım ama bir şey bulmadı. Görev yöneticisinde her şey normal gözüküyor. Bu nedir, bilgisi olan var mı?
 
Geçen yıl bana bir mail geldi.
Kullandığın tüm hesaplar şifreleri elimizde. Verilerini ele geçirdik. Bize ödeme yapmazsan özel bilgilerini paylaşıcaz dediler. Ek olarakta kullandığım hesaplar ve şifreleri tek tek yazmışlar. Hepsi doğruydu. Tabi ben ne yaptım. Elinizden geleni ardınıza koymayın deyip bir kuruş ödemedim. Ha Özel bilgilerim özel şeyleri paylaşılmış yayınlanmış olabilir mi? Olabilir.
 
İlk önce bilgisayarınızda virüs ile ilgli şüpheler duyuyorsanız; Malwarebytes ve AdwCleaner yükleyip sisteminizi taratınız.

Bilinmeyen hesaplardan gelen mailleri açmamnız lazımdır. Belki de virüs yediğinizden dolayı arkadan bir ses geliyordur. Fakat görev yöneticisinde tuhaf bir şeyin olmaması daha da tuhaf.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam böyle bir şey ise dediğiniz şey bunlar genelde scammerların pop-upları oluyor genelde.
 

Geri
Yukarı