Compiler çevirici değil. @Dynamics 'de compiler sadece makine diline derler demiyor. Python ile derleyici yaparsın. Python'ı execute edici olarak kullanmana gerek yok. Algıların mı kapalı? Python ile parseladıktan sonra translation işlemlerini yaparsın. Ayrıca executable üretmek illa öyle olmuyor. Senin mantıkla java ve c# interpreted diller.Bende bu söylediğin şeyden bahsediyorum işte. Fakat konuyu önceki arkadaş farklı noktaya çekti. Ben diyorum ki çevirici dediğin şey (compiler) makine diline dönüştürür. Bunun dil ile alakası yok. Python ile derleyici yapamazsın. Derleyici yapabilmen için kodunun karşılığını makine diline çevirmesi gerekiyor.
Eğer sen bir dil oluşturup, bu kodları başka bir programlama dilinin derleyicisinde makine diline çeviriyorsan bu senin yaptığın derleyici olmaz.
Bilal'e anlatır gibi anlattım umarım bu sefer anlamışsınızdır.
Aşağıdaki sayfayı şiddetle incelemeni tavsiye ederim.
How to write your own C compiler from scratch with Python!
A “brief” introduction to compiler design, implementation and principles.
GitHub - ShivamSarodia/ShivyC: C compiler created in Python.
C compiler created in Python. Contribute to ShivamSarodia/ShivyC development by creating an account on GitHub.
Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım...Derleyici dediğimiz şey bir otomasyon yazılımı ve bunu hangi programlama diliyle yazdığının bir önemi yok.