Merhabalar, 2009 ve 2015 arası çok ağar bi asosyallik yaşadım, bu asosyalliğin nedeni çok fazla bilgisayar oyunları oynamamdı. Sosyal aktivitelerimden uzaklaşmaktan: alışveriş yapmayı, yolda yürümeyi, insanlarla konuşmayı unutmuştum kısacası kafamdaki sosyal algı yok olup gitmişti. Yeniden insan olmayı öğrenmem gerekiyordu insanların deyimini kullanırsak sosyal olmak diyorlar. Sürekli insanları yabacılayan ve kendi kendini toplumdan dışlatan birisiydim, sanki hayallerde yaşıyordum, arkadaş canlısı sevecen bi iş ortamına kavuştuğumda bu sorunlarımı %80 oranında çözmüştüm. Ama bir yandan iş hayatını götürmek diğer yandan oyunlara devam etmek çok iş değiştirmeme neden oldu, aslında içten içe çalıştığım iş yerlerinden hep şikayetçi oldum ve '' her işsiz kaldığımda oyunlar benim sosyal kazanımlarımı yok etti. '' tırnak içindeki kısmı fark ettiğimde sorunumun kaynağını anlamıştım Ben diğer asosyaller gibi insanlardan çekinmezdim: konuşmayı severdim ama kalabalık ortamlara hayatta giremezdim o tür ortamlarda sıkıyordum kendimi ve diğer insanlar gibi sosyal bir bakış açısı getiremiyordum hayata, hayattan keyif alamamak gibi bi durumdaydım. Hiçbir zaman diğer insanlar gibi sosyal hayatın keyfini öğrenemeyecek miyim ? Diye her gün defalarca soruyordum kendime, Oğuz Atay'ın değimiyle '' İnsanlardan Kaçıyordum. '' Benim gibi bir Asosyalin tillahı bile sosyal bir kişilik kazanabildiyse emin ol sen de başarabilirsin, zannedersem senin benden farklı olarak tek sorunun ekstra olarak kendini küçük görmeni sağlayacak şeyler yaşaman asosyal denildiğinde sosyal davranışlar sergilemeyen ve en önemlisi de bu kısım '' Sosyal hayatı çekici bulmayan, sosyal hayattan keyif alamayan ve doğal olarak sorununu fark edemeyip kendini ekranlara hapseden ve ekranlardan uzaklaştıkça oyun saatlerine bağlı olarak krizlere giren '' bir insan modeliyle karşılaşıyoruz, bir kere oyunları kafanda hafif, hafif günden, güne bitirmeye çalış, olmadı. Bir İşe gir, Spora yazıl zaten sabahları yorgun kalkmaktan ister istemez bi noktadan sonra oyunlardan tiksine bilirsin, hatta Online oyunda yıllardır geliştirdiğin karakteri düşünmeden sil, oyun süresini sıfıra indir eğer bunu yoğun bilgisayar oynadığın zamanlarda yaparsan 3 ay boyunca oyun, oyun diye kudurabilirsin

içinde bir parça daha asosyallik yetişmesine izin verme ileri ki zamanlarda haftada 6 saat altında oyun süresini aşmamak zarar vermedi bana, daha sonra oyunları bıraktığında girdiğin krizler ( Sosyal bireyler ile geçinmezlik ) daha az etki edecek. Sana bir müjde asosyallik bir hastalık değildir ama pek çok hastalığa yol açmakla kalmaz sen tedavini olmadığın sürece bütün zamanını sünger gibi emer. Bana da sosyalleşmek doğru bir hamle gibi gelmiyordu, ama ben bu şekilde iyileştim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...