Kendimi Nasıl Sevdirebilirim?

KopuQlavye

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2018
Mesajlar
889
Çözümler
2
Yer
Yanlışlıkla Doğduğum Ev
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bakın anlatmaya çalıştığım şey ''Nasıl sevilen bir insan olurum?'' veya ''Hoşlandığım birinin beni sevmesini nasıl sağlayabilirim?'' değil. Salt kendim olarak insanların beni sevmesini nasıl sağlayabilirim? Farz-ı misal bir kızdan hoşlandım. Yakışıklı değilim, boyum 1.70 metre. Hiçbir insan dışını beğenmediği birinin içini merak etmez.

Ama yok işte birader n'apayım? Spor yapıyorum, söz yazıyorum, müzikle ilgileniyorum, amatör tiyatro oyuncusuyum, güzel yemek yaparım... Çeşitli hobilere sahibim yani ama bunları nasıl lanse etmek gerekir illa teşhirci mi olmalıyım bilmiyorum. Karakterim desen elle tutulur yanı yok. Dengesizin tekiyim. Aklımla dilim arasında herhangi bir süzgeç yok genel olarak. Umurumda değil, düşündüğüm şeyleri saklamam.

Yakışıklı olacaksın, konuşmayı bileceksin, iltifat edeceksin hatta bir edeceksin bir etmeyeceksin... Ben dümdüz bir şekilde kendim olup hoşlandığım kişiyle iletişim belki de ilişki kurmak istiyorum. Bu neden bu kadar zor? Genlerimi ben mi seçtim? Niye herkes en yakışıklı ve en güzelin peşinde? Bazen bakıyorum etrafıma güzel bir kız görüyorum. İçimden aynı anda ''Asla böyle biri seninle vakit geçirmeyecek. Hiçbir zaman senin için süslenmeyecek.'' gibi cümleler geçiyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum? Nasıl kendim olduğum için sevilirim? Gerçekten çok yoruldum.
 
Genlerle alakası olduğunu sanmıyorum belki senin kafana uygun olmayan insanları seviyorsundur daha geniş bir perdeden ve daha fazla insanla iletişim kurmaya çalış sözleri sakınmamak derkende birinin kusurunu falan görürsen eğer ona söyleyeceksen özel olarak söyle yoksa rezil olurlar. :D
 
Genlerle alakası olduğunu sanmıyorum belki senin kafana uygun olmayan insanları seviyorsundur daha geniş bir perdeden ve daha fazla insanla iletişim kurmaya çalış sözleri sakınmamak derkende birinin kusurunu falan görürsen eğer ona söyleyeceksen özel olarak söyle yoksa rezil olurlar. :D
Yok hocam biz de az ezilmedik zamanında. Adam olan kusuru örter tenhada da çözer bir şekil. Geçenlerde gerçekten çok iyi müzik zevki olan bir kızla konuşuyordum. İyi bir özel okulda sağlam bir çevre içindeydi. Bende de sıradan bir anadolu lisesi var işte. Bu kızın çevresinde benden kat kat üstün insanlar var bana değer vermesinin imkanı yok diyordum içten içe. Ortak bir arkadaşımıza sordum ve durumun tam da tahmin ettiğim gibi olacağını öğrendim. Üzülerek vazgeçtim bu sevdadan. Hayatımızın neredeyse ilk 30 senesi doğduğumuz eve bağlı inanmak istemesem de. Çok acı bir gerçek.
 
Kızın çevresinde benden kat kat üstün insanlar var bana değer vermesinin imkanı yok diyordum içten içe. Ortak bir arkadaşımıza sordum ve durumun tam da tahmin ettiğim gibi olacağını öğrendim.

Kendisinden maddi ve statü olarak düşük insanlara değer vermeyen insanlar boş insanlardir. Boyle düşünmemen gerekiyor. Emin ol zaten illa kafanda birisi çıkacak. Sen kendin ol sadece. Hatalarından ders çıkar. Kapatmakdan daha çok işe yarar emin olabilirsin. Kimse mükemmel değil ve olmaya da uğraşma.
 

Geri
Yukarı