Kepekli ve dökülen saçlar için şampuan önerisi

Bu tür sorunlarda market şampuanlarından çok bir şey beklemeyin. Genelde önerilen şampuan bu: "vichy dercos anti dandruff".

Nasıl oldu bilmiyorum ama saç dökülme oranım azaldı gibi. Konuyu açtığım sıralar; elimle saçımı karıştırdığım anda su gibi dökülürdü ancak çok şükür ki şu sıralar 1-2 tel kadar dökülüyor.
Bir tek kepek kaldı. Marka veya model olarak ne önerirsiniz? H&s düşünüyorum şimdilik.
 
Nasıl oldu bilmiyorum ama saç dökülme oranım azaldı gibi. Konuyu açtığım sıralar; elimle saçımı karıştırdığım anda su gibi dökülürdü ancak çok şükür ki şu sıralar 1-2 tel kadar dökülüyor.
Bir tek kepek kaldı. Marka veya model olarak ne önerirsiniz? H&s düşünüyorum şimdilik.
Adınıza sevindim. Alıntıladığınız mesajda önerdiğim yazıyor.
 
Ailemde babamda; kafasının üstünde saç tek tük var, yanlarında var. Umarım kronik değildir.
Saçım yağlı değil. Sadece kepekli ve; elimi saçıma atıp karıştırdığımda kepek ve saçların fazlaca döküldüğü görülüyor. Hangi tarz veya hangi şampuanı önerirsiniz?
(Sabah kalktığımda yastığımda saç teli olmuyor)
Hocam 2 yıl geçmiş, bende de aynı sorun var. Saçınız döküldü mü/
dökülme oranı arttı mı yoksa düzeldi mi sorun acaba?
Not: Dökülme azaldı falan demişsiniz bendede arada azalıyor sonra geri başlıyor.
 
Hocam 2 yıl geçmiş, bende de aynı sorun var. Saçınız döküldü mü/
Dökülme oranı arttı mı yoksa düzeldi mi sorun acaba?
Not: Dökülme azaldı falan demişsiniz bende de arada azalıyor sonra geri başlıyor.

Daha da arttı. Belki şampuan değiştirmenin veya yanlış şampuan kullanmanın etkisi vardır ama sonuç olarak o zamana kıyasla bayağı arttı. Çözüm falan bulamadım ben.
 
Soğuk su ile duş alıp saça besleyici yağlar sürmek ile beraber direkt kimyasallardan kurtulmak da bir seçenek. Orijinal zeytinyağlı sabunlar da bazılarında çözüyor bu işi. Bizim millet dalga geçmek ya da havluya sarıp birbirini dövmek için kullanıyor bu sabunları ancak ciddi daha hijyenik ve sağlıklıdır.

Yağ olarak ben Vaseline Hair Tonic kullanıyorum. Hem parlak oluyor, hem yumuşatıyor hem de dökülmelerim çok azaldı sonrasında.
 
Bu yazdıklarım sorunlu ve hassas saçlar için önerilerdir. Sağlıklı saçlara sahip kişileri kıskanıyor ve keyifleri ne isterse onu yapmalarını öneriyorum.

Size önerim tanıdığınız veya tanımadığınız kimsenin bu konudaki önerisine güvenmeyip bir dermatoloğa görünmeniz olur. Herkesin saçı, saç derisi ve saç sorunları kişiye özeldir. Bu işin uzmanları bile doğru ürünleri bulmak için bir süre kişiyi takip etmek zorunda kalıyor.
Elbette her sorun için ucuz ve pahalı çözümler var. Ancak birisinin yazdıklarına bakarak sorunu veya sorunları belirlemek mümkün değil. Aksini iddia edenin bir çıkarı vardır veya yeterli bilgi birikimine sahip değildir.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı