Çözüldü KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berkay Keleş

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
231
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, bilgisayarı yeni aldım ve her 1-2 günde bir durduk yere mavi ekran veriyor. Sebebi hakkında bir fikrim yok. Başka mavi ekran hatası alanlara verdiğiniz cevaplara göre minidump dosyalarını istiyormuşsunuz fakat nasıl atacağımı bilmiyorum ama fotoğrafını şöyle bırakayım. (Ekran kartı güncel.)

resim_2021-01-20_144510.png
 
Çözüm
Biraz geç dönüş yapıyorum fakat bu sorunu internetten araştırdığımda sorunu yaşayanları görmüştüm, ama hiçbiri çözüm bulamamıştı. Şimdi ben sizlere sürecimi anlatacağım. GameGaraj garantisine bilgisayarımı 4. sefer gönderişimdeki yetkili bilgisayarımdaki mavi ekran sorununu format atarken yaşadığını söyledi. O da RAM'lerimi değiştirip tekrar format atmış ve yine yaşamış. Ardından CPU'mu değiştirmiş ve 6 kere format atmasına rağmen sorun yaşanmamış. Bilgisayarım şu anda elimde ve 1 aydır sapasağlam çalışmakta. Eğer sizde böyle bir sorun yaşıyorsanız ve garantidekiler biz görmedik hatayı diyorlarsa işlemcinin değiştirilmesi için ısrar edin. 15 sayfalık tartışmamızda bana yardım etmeye çalışan herkese çok çok teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 868139
Galiba burası SATA kablosunu taktığın yer. Bu kablonun ucunun biri buraya takılı diğeri diske takılı olacaktır. Tam takılı falan değilse düzeltin veya tak çıkart yapın.

Kabloyu takip ederseniz zaten diski bulabilirsiniz.

Videonun 28. dakikaya getirin ve izleyin. Anlamak için gösteriyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hemen uyguluyorum bilgilendireceğim.
 
Kablolara bakarken etraflıca bakın. Ek olarak dikkatli olun.

Slotlar sıkıntılı olabilir mi sorusuna şahsen bilmiyorum. Buradan anlamak gerçekten zor oluyor zaten.

OCCT yazılımı ile test ediliyor zaten. OCCT hata bulmadıysa iyi.
 
Harddiskime bağlı olan ucunda metal olan kabloyu çıkartıp geri taktım öbürü ise alan yetersizliğinden çıkartamadım.
Tüy döken bir kedim var ve bilgisayar masanın altında çok fazla tüy ve toz alıyor onunla bir alakası olabilir belki.
 

Dosya Ekleri

  • 1612612056781-533629250.jpg
    1612612056781-533629250.jpg
    156,2 KB · Görüntüleme: 97
Kediyle pek alakalı olacağını sanmıyorum.

Tamamdır.
Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.
 
Önceki açtığınız konuları izledim Gamegaraj ekibine bildirdiğinizi söylemişsiniz ama keşke Şikayetvar'da şikayette açsaydınız hocam daha ilgili olurlardı. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çözülür sorununuz.
 
Kediyle pek alakalı olacağını sanmıyorum.

Tamamdır.
Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.

Tamamdır bilgilendireceğim.

Önceki açtığınız konuları izledim GameGaraj ekibine bildirdiğinizi söylemişsiniz ama keşke Şikayetvar'da şikayette açsaydınız hocam daha ilgili olurlardı. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çözülür sorununuz.

Teşekkür ederim. İlk defa böyle bir harcama yaptım ve ne yapacağım konusunda bir fikrim yoktu onlara danıştım ve gerçekten hiçbir işime yaramadı. Bir daha gönderirsem yine hiçbir sorun olmadığını söyleyecekler ve bırakın değişim talebimi tamir dahi etmeyecekler. Eğer hala işe yarar derseniz Şikayetvar'a yazabilirim.
 
Tamamdır bilgilendireceğim.



Teşekkür ederim. İlk defa böyle bir harcama yaptım ve ne yapacağım konusunda bir fikrim yoktu onlara danıştım ve gerçekten hiçbir işime yaramadı. Bir daha gönderirsem yine hiçbir sorun olmadığını söyleyecekler ve bırakın değişim talebimi tamir dahi etmeyecekler. Eğer hala işe yarar derseniz Şikayetvar'a yazabilirim.
Elbette yarar açılan diğer şikayetlere bakabilirsiniz %85i çözüldü durumunda. Bir firma asla medyada hakkında kötü yorumu olsun düşük değerde yıldızı olsun istemez. Şikayetinizde aynı şekilde sorununuzun devam ettiğini çözmediklerini söylersiniz. Sizi en kısa zamanda ararlar. O sitede açılan şikayetler büyük tepki alıyor. O yüzden size sunacakları çözümlerden şuanlık emin olamazsınız. Değişim, iade hakkınız. Ssd sağlık değerleri azalan biri şikayet açmıştı mesela, parça değişimi gibi bir çözüm sunmuşlardı.
 
Bana bildirim gelsin diye bu mesajı yazdım.
Elbette yarar açılan diğer şikayetlere bakabilirsiniz %85i çözüldü durumunda. Bir firma asla medyada hakkında kötü yorumu olsun düşük değerde yıldızı olsun istemez. Şikayetinizde aynı şekilde sorununuzun devam ettiğini çözmediklerini söylersiniz. Sizi en kısa zamanda ararlar. O sitede açılan şikayetler büyük tepki alıyor. O yüzden size sunacakları çözümlerden şu anlık emin olamazsınız. Değişim, iade hakkınız. SSD sağlık değerleri azalan biri şikayet açmıştı mesela, parça değişimi gibi bir çözüm sunmuşlardı.

Deneyeceğim bakalım. Bilgilendiririm.
 
Tam olarak sorunu belirleyemedim.

Biraz ekran kartı sürücüsü ile ilgiliydi.

Ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kurmayı dener misin?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı