Çözüldü Kesir problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mor

Kilopat

Yardımlarınız için teşekkürler!

Düzenleme: Cevap anahtarında 160 denmiş. Şu an bakamadım ama çözümleriniz için teşekkürler.

Düzenleme-2: Kritik nokta "çıkaracakları" kısmıymış. Ben de gözden kaçırmışın. Çok teşekkürler!

Son düzenleme:
Çözüm
2 makine varmış. 340 ürün çıkıyor. İlkinden çıkan ürün sayısına x diyelim. Diğerinden çıkanlar da bu yüzden 340-x olur.
İlk makine işinin 1/3'ünü yapıyormuş yani x/3. Diğeri de (340-x)/4'ünü yapıyor. Bu saatten sonra kalan kısımlar eşitmiş. Yani aslında (x-x/3)=((340-x)-(340-x)/4) ifadesini elde ediyoruz.
Bize 340-x'i soruyor.
İşlemi tabii ki de telefona yaptıracağım.
İşlem sonucu x'i 180 buluyoruz. 340-x de bu durumda 160 oluyor. Yanlış bir şey yapmadıysam cevap 160.
İşlem kısmı 4 işlemden farklı bir şey değil. Üşendiğim için programa yaptırdım. Programı soracak olan olursa diye adı Photomath. Android telefonumda kullanıyorum.
2 makine varmış. 340 ürün çıkıyor. İlkinden çıkan ürün sayısına x diyelim. Diğerinden çıkanlar da bu yüzden 340-x olur.
İlk makine işinin 1/3'ünü yapıyormuş yani x/3. Diğeri de (340-x)/4'ünü yapıyor. Bu saatten sonra kalan kısımlar eşitmiş. Yani aslında (x-x/3)=((340-x)-(340-x)/4) ifadesini elde ediyoruz.
Bize 340-x'i soruyor.
İşlemi tabii ki de telefona yaptıracağım.
İşlem sonucu x'i 180 buluyoruz. 340-x de bu durumda 160 oluyor. Yanlış bir şey yapmadıysam cevap 160.
İşlem kısmı 4 işlemden farklı bir şey değil. Üşendiğim için programa yaptırdım. Programı soracak olan olursa diye adı Photomath. Android telefonumda kullanıyorum.

Çözüm
Birinci makineye a diyelim ikincisine b diyelim o zaman a+b=340 olur. A için 1/3 deniliyor o zaman a=340/3 diyebiliriz. B için ise 340/4 diyebiliriz. 3A=340 ve 4B=340 olur. 3A=4B'den (eşit miktarda çıkarıyorlarmış) o zaman A=4b/3 olur a+b için 340 demiştik a yerine 4b/3 koyarsan b'nin 160 olduğunu rahatça bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…