Kılıçdaroğlu aday olmasın diyenlere karşı

Bunu o kadar önemli bulmuyorum, Erdoğan da belediye başkanıyken neler diyordu. Ben mülteciler konusunda oynak olmayan bir lider görmek istiyorum.

Eski AKP'liden ne köy ne de kasaba olur. Lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince "mee". Erdoğan'ın tekmeyi attığı muhalif oldu başımıza.

Benim adayım değil, olursa oy vereceğim kişilerden birisi. Mansur Yavaş da bunlardan birisi.
Tek olayı eski AKP'li olmak değil. Zaten ekonomiyle ilgileniyordu kolay kolay siyaset ortamına pek giren biri değildi. Geçmişte nepotizm ile bağı hiç yok.

Ekonomik alana fazlasıyla uzman biri, yabancı sermaye üstünde de inanılmaz bir etkisi var.
Şu anki yıkımda çoğu şeyin altında imza atmış, yıllarca tek kelime açıklama yapmadan susmuş ve şu an hiçbir sorumluluk kabul etmeyen kişiden bahsediyorsunuz sanırım?
Bunu kendisi de açıkladı. Bir partide olmanın belli başlı gereklilikleri var. Bazı şeylerden rahatsız olsa da bunu parçası olduğu partide basına açık söyleyemeyeceğini, genelde partinin üstleriyle konuştuğunu söylemişti.

Gezi olayları hakkında özür dilemişliği de var. Daha açık olması gerektiğini ve hata yaptığını kabul etmişti.

Bunu kendisi de açıkladı. Bir partide olmanın belli başlı gereklilikleri var. Bazı şeylerden rahatsız olsa da bunu parçası olduğu partide basına açık söyleyemeyeceğini, genelde partinin üstleriyle konuştuğunu söylemişti.

Gezi olayları hakkında özür dilemişliği de var. Daha açık olması gerektiğini ve hata yaptığını kabul etmişti.
Eğitimli birisi olduğuna hemfikiriz bence ama dediğin şeyler onun yaptığını meşru kılmaz. Bu işler dün başlamadı. Hatayı 2010'da gördüğünü söylüyor. 8 yıl boyunca istifa etmemesi tüm iyi niyeti bozuyor benim açımdan. Ayrıca bu ülkenin artık siyasal İslam'dan arınması lazım.

Bence 20 yıldır bu kadar şeye rağmen AKP'nin nasıl seçildiğini sorsanız daha mantıklı olur.
Wooww çook kritik.

Uzun bir süre halkla çok iyi ilişki kurdular, "kendilerinden" hissi verdiler. Halkın içine kaynaşıp özellikle belediyelerde ona göre adaylar çıkarttılar. Rte nin de iyi bir hitap yeteneği var, son 3 4 yılı saymazsan birkaç millet hariç her ülke insanı bundan etkilenirdi. Ve tabiki teknolojinin çok ucuzladığı ve evlere girdiği döneme denk geldiler. Bunlar bir arada olursa, arkada ne olduğu önemli değil çok kritik hatalar yapmazsanız.

E bu adam niye tüm katıldığı seçimleri kaybetmiş? İnsan sormaz mı bunu?

Hocam son 20 yılda olan tüm siyasetçileri Tayyip Erdoğan'ın karşısına koyun. Sizce biri bile yener miydi? Tayyip Erdoğan'a peygamber, halife, onun için ölürüm diyen bir halktan bahsediyoruz. Son 20 yıldaki seçimlerde tüm siyasetçilerden istediğinizi seçin, karşısına getirseniz %99,9 ihtimalle kazanacak tek bir isim var, o da Erdoğan. Tamamen halkın cahilliğiyle alakalı. Kılıçdaroğlu'nun iyi hazırlandığı seçimler de vardı zamanında. Ama halkın yine kimi seçtiğini gördük.

Uzun bir süre halkla çok iyi ilişki kurdular, "kendilerinden" hissi verdiler. Halkın içine kaynaşıp özellikle belediyelerde ona göre adaylar çıkarttılar. RTE'nin de iyi bir hitap yeteneği var, son 3-4 yılı saymazsan birkaç millet hariç her ülke insanı bundan etkilenirdi. Ve tabiki teknolojinin çok ucuzladığı ve evlere girdiği döneme denk geldiler. Bunlar bir arada olursa, arkada ne olduğu önemli değil çok kritik hatalar yapmazsanız.
Bunla ilgisi yok bence. İnce fabrika açacağım, eğitimi iyileştireceğim derken Erdoğan kıraathane açacağız diye vaat veriyordu. Sonuç: 10 milyon oy farkı. Demek ki millet kıraathane istiyor eğitim, fabrika, ekonomi değil yani.

Bununla ilgisi yok bence. İnce fabrika açacağım, eğitimi iyileştireceğim derken Erdoğan kıraathane açacağız diye vaat veriyordu. Sonuç: 10 milyon fark. Demek ki millet kıraathane istiyor eğitim, fabrika, ekonomi değil yani.

Erdoğan'ın oy kitlesi belli değil mi hocam? Erdoğana oy veren adamın sence eğitimle, fabrikayla işi var mı?

Eğitimli birisi olduğuna hemfikiriz bence ama dediğin şeyler onun yaptığını meşru kılmaz. Bu işler dün başlamadı. Hatayı 2010'da gördüğünü söylüyor. 8 yıl boyunca istifa etmemesi tüm iyi niyeti bozuyor benim açımdan. Ayrıca bu ülkenin artık siyasal İslam'dan arınması lazım.
Bir de şu anki binalarla kendisinin bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bina ruhsatları veren valiliklerin dönemin başbakanlığına bağlı olması lazım. Yanlışsam düzeltin.

Bilemiyorum o yüzden. Eğer ki sorunları düzeltme amacı yoktuysa neden ayrılsın ki? Baştan komple bir parti kurup zamanında parçası olduğun iktidarı ana muhalefet ile birleşip yenmek, hazır içinde olduğun partiyi değiştirmeye çalışmaktan çok daha zor sonuçta. Özellikle bu dönemler AKP'nin inanılmaz güçlü olduğu yani muhalefetin seçimi kazanmasının çok zor olduğu dönemler. Haliyle partiyi içten revize etmeye çalışmış olması saçma gelmiyor bana.

Zaten yaptığı şeyler meşru veya iyidir demiyorum sadece hatasını fark ettiğini ve şu anda içtenlikle bu işi yaptığını düşünüyorum.

Tek olayı eski AKP'li olmak değil. Zaten ekonomiyle ilgileniyordu kolay kolay siyaset ortamına pek giren biri değildi. Geçmişte nepotizm ile bağı hiç yok.

Ekonomik alana fazlasıyla uzman biri, yabancı sermaye üstünde de inanılmaz bir etkisi var.

Bunlar Ali Babacan kendisi mi söylüyor? Çünkü o dönemde çocuk olmayan herkes bilir ki bugün ortamın en büyük hazırlayıcılarından birisi kendisidir. O dönemki para akışında damadı koysan bile iş yapardı.

Oluk oluk sıcak parayı betona gömdürmesiymiş bir zahmet? Gömüldüğünü görünce hala bazı şeylerden nemalanmaya devam etmek yerine istifasını verseymiş? Gezi Parkı doları yükseltiyor diyen çok dürüst bir siyasetçimizdi kendisi. Aynısını Erdoğan deyince neden kötü olmuştuki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı