Kilo alamıyorum

rosho

Hectopat
13 yaşındayım. Ne kadar fazla yesem de bir türlü kilo alamıyorum. Daha fazla ye diyecek kişiler olmaz umarım, ironi olsa bile. Çünkü kusacak kadar yiyorum. Ara öğünleri ve çerezleri saymıyorum. Herhangi bir hastalığım yok. 160~ CM ve 48,5 kiloyum.

13 yaşındayım. Ne kadar fazla yesem de bir türlü kilo alamıyorum. Daha fazla ye diyecek kişiler olmaz umarım, ironi olsa bile. Çünkü kusacak kadar yiyorum. Ara öğünleri ve çerezleri saymıyorum. Herhangi bir hastalığım yok. 160~ CM ve 48,5 kiloyum.
Bence şuan çabalamayın. Yaşınız daha büyüyünce (16-17) gene kilo alamama sorununuz olursa o zaman düşünürsünüz. Şuan daha çocukluktan ergenlik aşamasına geçişte olduğunuz için ister istemez kilo alırsınız ve boyunuz uzar.

Hep yemek yemek kilo aldırmaz, kalorisi yüksek ürünlere yönel.
Ben her saat başı bir yemek yerim, kilo almıyorum. Hep abur cuburlara yönelirim.

Hastalığınız olmadığı sürece "çok yiyorum ama kilo alamıyorum" diye bir şey yok. Bir salona yazılın ve antrenman programıyla beraber beslenme programı alın.

Kilo almak, almanız gereken kalori değerini aştığınız zaman gerçekleşir. Demek ki "kusacak kadar yiyorum" demeniz, kalori fazlası yarattığınızı göstermiyormuş. Fazla kalori almış olsaydınız, kilo alırdınız.

Bende kilo alamıyordum. Son 1 hafta 2 bardak süte 1 bardak yulaf ve 20 cicibebe katıp günde 2 defa tüketiyorum. Yanına da diğer günlük yiyecekler ekleniyor. Aylardır stabil olarak 48 kiloyken son 1 haftada 50 kiloyu geçtim. Bu şekil devam ediyorum. Ramazana kadar 53'ü görmek hedefim. Sizde deneyenilirsiniz.

Tena kurdu olabilir eğer varsa hemen bir doktara görün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı