Kilo alamıyorum

Temsa

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Adana, Çukurova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T5 V23.1.2 15,6
FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat Led Ekran
32 GB (2x16) DDR5 1.1V 4800MHZ SODIMM
Nvidia Geforce RTX 4060 Max Performance 8GB GDRR6 128-BİT DX12
1TB Samsung PM9A1 M2 SSD (Okuma: 7000MB/s, Yazma: 5100 MB/s)
Intel Raptor Lake Core i5-13500HX 14C/20T; 24MB 3.50 GHZ, Max 4.70 GHZ 55W
Meslek
3D Modelleme, Oyun Geliştiricisi, YouTuber...
Arkadaşlar selam, 16 yaşında 1.79 boya sahip bir gencim. Kilomu bilmiyorum (evet ciddiyim) ama kilo alamadığımı bariz bir şekilde görebiliyorum. Ayıptır söylemesi bel altı kısmım kilolu, bacaklarım kaslı o taraftan bir sıkıntı yok iyi güzel ama üst tarafa kollarım çok ince değil ama ince ve göbekli olamıyorum neden olabilir? Stresten vesaire olabilir mi? Demir B12 vb eksikliklerim olabilir mi? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, 16 yaşında 1.79 boya sahip bir gencim. Kilomu bilmiyorum (evet ciddiyim) ama kilo alamadığımı bariz bir şekilde görebiliyorum. Ayıptır söylemesi bel altı kısmım kilolu, bacaklarım kaslı o taraftan bir sıkıntı yok iyi güzel ama üst tarafa kollarım çok ince değil ama ince ve göbekli olamıyorum neden olabilir? Stresten vesaire olabilir mi? Demir B12 vb eksikliklerim olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Spor yapmıyorsun çünkü. Yanlış beslenmeden de olabilir.

Dostum yukarıda dedikleri gibi önce bir kan testi yaptır belki hormonlarında bir sıkıntı olabilir, onun dışında hormonlarında bir sıkıntı yoksa spor yapıp yeterli kalori almaya bak.

spor yapman sağlıklı ve düzenli beslenmen önemli ancak bunlar yetmiyor.vücudunda metabolizma çok hızlı çalışıyor olabilir eğer böyleyse ve illa illa kilo alcam diyorsanız normal yediğinizin 2 3 katını yemeniz lazım ki bu çok sağlıklı olmayabilir.metabolizma hızlı ise sadece kilolu olmazsınız kas gelişimi vs gibi şeylerde sorun olmaz çok takmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı