Kilo Almak İçin Ne Yapılmalı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar nasıl kilo alır bir insan? 15 yaşındayım, boyum 1.70 ve şu anki kilom 55. Boyuma göre 60-63 kilo falan olmam lazım ancak ne kadar yesem de bana mısın demiyorum kilo alamıyorum. Yani uzaktan bakıldığında incecik bir şey gözüküyorum. Yaşıtlarım benden 5 cm uzun olsa da kiloları 65-70 ve çok iyi görünüyor. Ne yemeli? Kaç öğün yemek yemeli? Nasıl kilo alınır her türlü tavsiyeye açığım.

Bende bayağı bir zayıfım bana göre normal gerçi, fakat kilo almak için o kadar uğraştım yemekle olmuyor bu iş metabolizma hızlı olduğundan. @JaroxJamaica dediğini yapabilirsin. Bir de hiperaktif isen biraz ağır takıl yürümeye üşen falan fazla hareket etme yani. Neden kilo almak istiyorsun zamanla oturur zaten kilon 15 yaşındayım diyorsun bence normal yani.

Kilo almak için bir sağlık engelinin olmadığına eminsen, yatmadan önce bir bardak yağlı süte bir kaşık zeytin yağı karıştır. Bak, nasıl kilo alıyorsun. :)
Arkadaş ile aynı dertten uzun süredir yandığım için ben de yanıt vereyim.

Her akşam yarım kutu tam yağlı süt içiyorum, her ay koli koli süt alıyoruz resmen eve, buzdolabının alt kısmı tamamen sütlere ayrılmış durumda. Resmen çocuk gibi bir sürü çikolata yiyorum gün içerisinde, tanesinde nereden baksan 250kalori net vardır. 3-5 çikolata yiyorum günde. ETİ CANGA'nın hastasıyım zaten. Ancak metabolizmanın önüne kolay kolay geçemiyor insan. Zaten spor yapan bir insanım, durduğum yerde duramıyorum.
180 boya halen daha 58KG civarındayım. Bu iş süt içmekle veya çok yemekle olmuyor. Artık yemek yemekten sıkılmış duruma geldim, sadece bisiklet bile yediğimden fazlasını yakıyordur zaten :)

@BigSmoke Sana gerçekçi konuşayım çünkü halinden anlayan biriyim. Besin takviyesi almadığın sürece kilo almayı falan unut arkadaşım. Yeyip yeyip evde akşama kadar oturacaksan tamam, ancak yinede 70KG'ye ulaşman zor.

Gainer ürünler var, protein+karbonhidrat tozu diyelim. Bu ürünleri güzelce kullanırsan aylık 150TL kadar masrafı olur sana maksimum. Ve emin ol faydasını da gerçekten görürsün. Aktif olarak spor yaptığım halde 1 ayda bitecek şeyi 2,5 ayda bitirmeme karşılık nereden baksan 5-8KG NET artış olmuştu bende.
Biraz da spor ile birlikte kollarda hacimlenmeyi gözle görülür biçimde yaşamıştım.

Bıraktığım gibi çok seri bir kilo düşüşü yaşadım bunu da belirteyim, vücut kendi dengesine tekrar döndü. Sırf zayıflıktan, ağırlık kaldırdığım halde kollarım hacimlenmiyor eskisi kadar :)

Halinden anlayan biri olaraktan besin takviyesi hariç çıkar yol görmüyorum, göremiyorum. Yeteri kadar protein almadan spor yapsan da hacimlenme yaşayamıyorsun zaten. Besin takviyesi + düzgün bir spor salonuna yazılırsan fark yaşayacağının garantisini verebilirim.
Spor ve takviyeye bıraktığında yavaş yavaş eski tempona geri döneceksindir, bu da bir gerçek.

Ben kas ile kilo almayı geçtim, çikolataya ve yağlı yiyeceklere abansam bile kilo alamıyorum, vücut fit hala :) Bisiklet sayesindedir belki de.

1.Metopolizma hızını ölçtür.
2.Spor yap ve kas kütlen artsın ama protein li ürünler tüker bunlar ET TAVUK YOGURT SÜT EKMEK +PROTEİN TOZU.
3.Şunu unutma kilo alman lazım ama yararlı kilo al yani kas kütlesi olarak al yag olarak alıpda türk üsülü göbek yapma hem fit ol hem de kilolu .
4.Aburcuburdan uzakdur ve günde 2.5 litre su iç
5.Çevrem deki zayıf insanlara bu önerileri yaptım şu anda kg aldılar protein tozu öncelik ve onları ET TAVUK SÜT YOGURT EKMEK İLE DESTEKLE .
6.Günde kaç kalori alıyorsun yani yedıgın ürünlerin sana kaç protein enerji karbonhidrat veriyor merak ediyor musun ?
7.Senin yaşın daki biri günde 1500 ile 2000 kalori alırsa kilo alır ama herhan gibi bir aktivite yapmıyorsan eger yapıyorsan kalori miktarını yükseltmen lazım.

Bir uygulama olmalı fazla kilolu olan insanlar çok zayıf insanlara kilolarını verebilmeli. 1.76 boyundayım geçen tartıldım 89.800kg dedi "OHA" dedim "90 ın altına inmişim sonunda" dedim. Okul sayesinde zaten eve dönerken bir 20dk yürüyüş yapıyom. Ondan başka yok. Belki yazın bisikletle hem gider gelirim. Eğer dediğim yöntem gerçek olursa beni bulun. 15kg veririm sizlere.

1. Gün boyu evdeyim hiç dışarı çıkıp oyun oynamıyorum.
2. Akşama kadar evde afedersiniz kıçımı yayıp PC oynuyorum :D.
3. Spor olarak sadece evde şınav,mekik tarzı hafif şeyler yapıyorum.
4. Aburcuburu çok tüketiyorum.
5. Neredeyse haftada 1 bardak su içiyorum.

1.Metopolizma hızını ölçtür. 6.Günde kaç kalori alıyorsun yani yedıgın ürünlerin sana kaç protein enerji karbonhidrat veriyor merak ediyor musun ?
1. Nasıl ölçtürebilirim?
6. Evet merak ediyorum.

Yağlı sütle zeytin yağının faydası nedir? Uygulayabilirim çünkü.
@JaroxJamaica

Şu site ne kadar doğru bilemem ancak şöyle bir sonuç çıktı:
Bazal Metabolizma Hızım: 1567.5

Bazal Metabolizma Hızınızı Hesaplayın - Diyet.com.tr Türkiye'nin Güncel Diyet Sitesi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı