Kilo nasıl alınır?

Xx282

Decapat
1.80 boyundayım, şu an 60 kiloyum. Normalde spora başlamadan önce 55 kiloydum ve 3-4 ay içerisinde 5 kilo aldım. Şu an spora yaklaşık 6,5 aydır gidiyorum. Elbette değişimim var ama dışarıdan çok belirgin bir görüntü yok. Artık bazen yapasım gelmiyor. Bunun genetik olacağını düşünmeye başladım çünkü babam da gençken, 20 yaşlarına kadar hep zayıfmış. Ben de bir türlü 60 kiloyu geçemedim. İştahım da var aslında. Belki de benim beklentilerim fazla; 6-7 ayda vücut yapılır diye düşünüyorum ama bakıyorum, bazı insanlar 7-8 ayda güzel vücutlar yapabiliyor. O yüzden anlamış değilim.

Biraz yaşa biraz da metabolizmaya bağlı hocam, ben de sizin gibiydim ne yaparsam yapayım 55 kilonun üzerine çıkamıyordum 21-22 yaşlarında bir anda kilo almaya başladım 1 yılda 10 kilo almıştım sanırım.

1.80 boyundayım, şu an 60 kiloyum. Normalde spora başlamadan önce 55 kiloydum ve 3-4 ay içerisinde 5 kilo aldım. Şu an spora yaklaşık 6,5 aydır gidiyorum. Elbette değişimim var ama dışarıdan çok belirgin bir görüntü yok. Artık bazen yapasım gelmiyor. Bunun genetik olacağını düşünmeye başladım çünkü babam da gençken, 20 yaşlarına kadar hep zayıfmış. Ben de bir türlü 60 kiloyu geçemedim. İştahım da var aslında. Belki de benim beklentilerim fazla; 6-7 ayda vücut yapılır diye düşünüyorum ama bakıyorum, bazı insanlar 7-8 ayda güzel vücutlar yapabiliyor. O yüzden anlamış değilim.

İyi bir vücut için 1.5 yıl lazım. Genetiğin iyiyse 7-8 ayda da güzel fizik inşa edersin orası ayrı. Sporda zaten ilk yıl en büyük kas kütlesini koyduğun yıldır. Biraz yeme içmene, biraz da genetiğine bağlı. Mesela benim omuzlarım geniş, sporun 8. Ayındayken 2-3 yıldır yapanlar gibi duruyordum irilikten dolayı.
Ama bazılarının fiziği var ki mesela Ağır Sağlam Furkan, adam kaç yıldır yaptığı halde vitaminsiz duruyor o da 180, 75-78 kilo civarlarında bir şeydi.

Bol bol yiyip kalori almana rağmen kilo alamıyorsan dahiliyeye git, tiroid bezlerin aşırı çalışıyor olabilir. Zaten böyle bir sorunun varsa ve önlemezsen ileri vakitlerde ilaç kullanmak durumunda kalırsın, baktırmanda fayda var.

Hocam yaktığın kaloriden fazla alırsan alırsın bu kadar basit. 3000 Kalori ve üstü almaya çalış eğer bilmiyorsan ne kadar yaktığını, yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı