Kilo nasıl verilir?

Kilo vereceğim diye kendinizi aç bırakmayın, vücudunuzun günlük harcadığı kaloriyi hesaplayın ve ne kadar sürede ne kadar kilo vermek istiyorsanız ona göre hesap yapın. Örneğin 1 ayda 4 kilo vermek istiyorsanız (1kg yaklaşık 7700 kalori) yaklaşık 30 bin kaloriye denk geliyor. Vücudunuz günde 3000 kalori harcıyorsa günlük yaklaşık 1000 kalori açık vermeniz gerekecek. Benim için sürenin bir önemi yok diyorsanız her gün 300 400 kalori açık oluşturun, spor da yapıyorsanız günlük protein ihtiyacınızı hesaplayın imkanınız varsa çıkan değere yakın protein almaya çalışın.

@TheMagicalGaylord spor hiç yapmıyorum. Spor kalori yakmana yardımcı olur ancak sporla yaktığın kaloriyi çok kolay bir şekilde geri alabiliyorsun. Önemli olan diyetin.
Sabahları 2 yumurta canım isterse de arada peynir yiyorum. Öğlen dediğim gibi yemiyorum. Ekmek hiç kullanmıyorum. Şekeri de tamamen kestim. Akşam ise tavuk veya sebze ürünleri yiyorum.

Alman gereken kaloriyi hesapla, 400 kalori altında al bunun tok tutan lifli ürünler ye, şekeri abartma ve kısıtla, karbonhidratsız kalma.
Arada tüketmeyi deniyorum lifli ürünleri. Şekeri tamamen bıraktım.

Hızla kilo verdikçe metabolizmanız da yavaşlar. Örneğin 90 kilo iken günlük 5x kalori yakıyorsanız, 85 kiloya düştükten sonra bu 3-4x olur. Yani aldığınız kaloriyi daha da azaltmanız gerekir.
Mesela 500 kalori alırken 400e 300e düşürmem mi gerekir?

Ağzını tut, hareket et.

Ekmek yeme, beyaz şeyleri yeme. ( şeker, un, tuz, pirinç vs.)

Bol su iç yeşillik tüket.

Ve

BOL BOL HAREKET ET.

Soda da içebilirsin bir de. Bayağı etkisi oluyor metobolizmayı bayağı hızlandırıyor.
Evde kendi imkanlarımla spor yapıyorum dışarıda koşu yapmak fark yaratır mı? Soda içmeyi de deneyeceğim.

Mesela 500 kalori alırken 400'e 300'e düşürmem mi gerekir?

Evet. Aldığınız kaloriyi düşürmek istemiyorsanız da daha fazla kalori yakmak için daha fazla hareket etmelisiniz. Kafein yağ yakımı için faydalıdır. Spor, yürüyüş gibi aktivitelerden önce kahve içebilirsiniz.

Kilo vereceğim diye kendinizi aç bırakmayın, vücudunuzun günlük harcadığı kaloriyi hesaplayın ve ne kadar sürede ne kadar kilo vermek istiyorsanız ona göre hesap yapın. Örneğin 1 ayda 4 kilo vermek istiyorsanız (1kg yaklaşık 7700 kalori) yaklaşık 30 bin kaloriye denk geliyor. Vücudunuz günde 3000 kalori harcıyorsa günlük yaklaşık 1000 kalori açık vermeniz gerekecek. Benim için sürenin bir önemi yok diyorsanız her gün 300 400 kalori açık oluşturun, spor da yapıyorsanız günlük protein ihtiyacınızı hesaplayın imkanınız varsa çıkan değere yakın protein almaya çalışın.
En kötü 1.5-2 ayda 8-10 kilo vermem lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı