Kilo verememek

Emir Usta

Hectopat
Daha fazla  
22 gündür diyetteyim evde tartı olmadığı için kilomu tartamıyorum ama hiçbir değişen yok. Ne göbekte ne göğüste her şey aynı duruyor. 22 gün benim için çok uzun bir sayı neden kilo veremiyorum. Mental sağlığım gitgide düşmeye başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 22 günde gözle görülür bir şey göremezsiniz zaten. Sadece tartıda rakam oynar eğer vücudunda değişim istiyorsan daha da uzun süreler devam edin. Bu da olmadıysa diyetiniz yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Nasıl bir diyet yapıyorsunuz o çok önemli. Belki yanlış yapıyorsunuzdur. Ayrıca siz kendinizi sürekli gördüğünüz için kilo verip vermediğini fark etmeniz çok zor.

Nasıl bir diyet yapıyorsunuz o çok önemli. Belki yanlış yapıyorsunuzdur. Ayrıca siz kendinizi sürekli gördüğünüz için kilo verip vermediğini fark etmeniz çok zor.
Hocam ekmeğin hiçbir çeşidini yemiyorum son 2 gündür. Normalde diyette çeyrek ekmek yiyordum. Yemeğin kendisinde olmadığı sürece asla şeker ilave etmiyorum Aynısı yağ içinde geçerli. Abur cubur gibi şeyler hiç yemiyorum. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Mesela sabahları 2 haşlanmış yumurta, peynir, yeşillik tarzı şeyler. Akşamları ise annem hangi yemeği yaparsa onun kalori hesabını yaparak ölçülü tüketiyorum. 2100 kalori günlük ihtiyacım var ve ben 1600 alıyorum.

Hocam 22 günde gözle görülür bir şey göremezsiniz zaten. Sadece tartıda rakam oynar eğer vücudunda değişim istiyorsan daha da uzun süreler devam edin. Bu da olmadıysa diyetiniz yanlış yapıyor olabilirsiniz.
Nasıl olmaz hocam 1 ayda 10 kilo veren insanlar tanıyorum

Hocam dediğiniz gibi 2100 kalori ihtiyaç varsa ve siz 1600 alıyorsanız günlük 500 açık oluyor. Yani 2 haftada 1 kilo demek. Ya hareket ekleyin programınıza (ki en önemli şey bu bence, en kötü haftada 20-30km yürüyüş yapın) ya da kalori açığınızı artıracaksınız. Sadece az yiyip kilo vermeniz zor, hareket ekleyin eğer yok ise.

1 ayda 10 kilo demek günlük 2000 civarı açık vermek demek. Başlarda su atımı ile hızlı olabilir kilo vermeniz ama her türlü hareket etmeniz gerek.
Ben kendim kilo verirken günlük 1000-1300 kalori açık oluşturuyordum (sadece yemek kısarak değil, yürüyüş ile). 1 ayda yaklaşık 7-8 kilo verdim. Şuan daha küçük açık ile devam ediyorum kilo vermeye.

Hocam ekmeğin hiçbir çeşidini yemiyorum son 2 gündür. Normalde diyette çeyrek ekmek yiyordum. Yemeğin kendisinde olmadığı sürece asla şeker ilave etmiyorum Aynısı yağ içinde geçerli. Abur cubur gibi şeyler hiç yemiyorum. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Mesela sabahları 2 haşlanmış yumurta, peynir, yeşillik tarzı şeyler. Akşamları ise annem hangi yemeği yaparsa onun kalori hesabını yaparak ölçülü tüketiyorum. 2100 kalori günlük ihtiyacım var ve ben 1600 alıyorum.

Ben aylarca dikkat edip 1 kg bile veremeyip bir ceanazede 4-5 gün oradan oraya koşturup 3 kg falan vermiştim. Hem yemek pek yiyemiyordum hem de az- çok ortalığa koşturuyordum. Sadece kalori açığıyla kilo vermek hantal metabolizması olanlar için çok zor, fiziksel aktivite lazım ve ince hesapla değil, bayağı bayağı yemeği kısarak, belki çeyreğe düşürerek, ancak öyle kilo veriliyor.

Öyle bir metabolizmam var ki günlük 1000 kalori alsam da 3000 kalori alsam da bu kiloma yansımıyor, eğer hareketim çok azalırsa o zaman kilo alıyorum, hareket artarsa 3000 de yesem sorun olmuyor, zorlanıyorum ama hem kalori alımımı 1000 lerde tutsam hem de hareketli olsam o zaman çok hızlı kilo veriyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı