Kilo veremiyorum

gearbass

Hectopat
Katılım
11 Haziran 2019
Mesajlar
245
Pandemide aldığım kiloları vermek için günlük 600-700 kalorilik diyetler yaptım. Kiloyu verdim ancak sonradan geri aldım. Biraz araştırınca metobolizmam kendini 600 kaloriye alıştırmış yani yavaşlamış. Artık günde 1000-1500 kalori alsam da kilo vermiyorum aksine kilo alıyorum. Nasıl eski metobolizma hızına ulaşabilirim? Bazal metobolizmam 2000 görünüyor.
 
Öncellikle hareket yap biraz. Yapabiliyorsan dışarda koşu veya yürüyüş yap. Diyet yap günde 2 öğünle kilo vermen sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Her gün tartıya çıkma. Çünkü kilo kaybedersen salmaya başlarsın.
 
Tamam madem evde yerinden kimildamiyorsun senin yapabilecegin yegane diyet ketojenik diyet. Standart kalori hesaplari unut. Bu diyette doyarak kilo vereceksin. Tabi evde agirlik calisirsan daha hizli verirsin ama hareketsiz yasamda bile kas yakmadan yag yakabilecegin diyet bu.
 
Sorum tam olarak bu değildi. Düşük kalori aldığım için metobolizmam yavaşladı onu nasıl düzeltebilirim? Günde 1 saatte olsa dışarda bir tur atsam iyi olur aslında.
 
Eğer diyeti bitirdiysen hareket etmen gerekir. Sadece kalori açığıyla kilo verilmez, çok zararlı. Kasların da eriyor ve metabolizman yavaşlıyor. Günlük 1200 kalori al ve yavaş yavaş arttır. Sporu da ihmal etme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı