Kilo verirken deri sarkmasını nasıl önlenir?

Astenten

Femtopat
Katılım
8 Şubat 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
14 yaşındayım, 87 kilo ve 1.70 boyundayım. 4, 5 ayda 20 civarı kilo vermeyi düşünüyorum. Deri sarkması olur mu ve nasıl önlerim?
 
4-5 ayda 20 kiloya deri sarkması olmaz. Haftada nerdeyse 1 kiloya denk geliyor, ki haftada 2 kiloya kadar vermek sorun olmaz. Deri sarkması daha fazla kiloda veya daha hızlı sürede yapılan diyetlerde olur.
 
Arkadaşın dediği gibi yavaş kilo verirseniz daha iyi olur. Ancak sarkma bir miktar olacaktır. Bence çok takmamalısın, kimse boynundan derini tutup çekecek değil ya.
Ayrıca kaslanarak kilo verirsen sarkma az olur. Diyetin nasıl bilmiyorum ama sana önerim karbonhidratı kesme sadece azalt.
 
Meme bölgesinde çok yağ varsa o sarkma yapabilir, bu biraz genetik yapıyla alakalı oluyor. Erkeklerde fazla kiloda jinekomasti yaygın bir problem. Kimilerinde ise hiç meme yapmaz, direkt göbek şişer.

Onun dışında göbek, kalça, kol, bacaklar vb. deri yumuşar kilo verince ama zamanla toparlar kendisi.
 
14 yaşındayım, 87 kilo ve 1.70 boyundayım. 4, 5 ayda 20 civarı kilo vermeyi düşünüyorum. Deri sarkması olur mu ve nasıl önlerim?

18 Mart 2023 de tüp mide oldum. 167 kilodan 97 indim. Çatlaklar var evet ama sarkma en düşük seviyede ne kadar yavaş kilo verir. Spor yaparsan sorun olmuyor.
 

Geri
Yukarı