Kilo verme tüyoları

Arkadaşlar selam ben 90 kiloyum ve 70 kiloya düşmek istiyorum 14 yaşındayım nasıl bir beslenme yapmalıyım? Kaç ayda 70 kiloya düşebilirim? En iyi yağ yakma egzersizi nedir? Kafamdaki sorular bunlar.

Bir anda kilo vermen çok zor en başından bunu kabullenmelisin. İradeli bir şekilde hafif egzersizlerden başlayarak kademeli olarak arttır. Örnek olması için bir anda 5km yürüyüş yapmak yerine 1 kmden başla veyahut bir anda 15 şınav çekmek yerine 3 ile başla her gün 1 arttır. Böylece ham ağrın azalır ve kendine bir görev edinmiş olursun. Altın kural ise yaktığından fazla yeme yaktığından fazla yersen daha çok kilo alabilirsin.
 
O zaman es geçelim bu mevzuları.

Günde 1-2 saat yürü ve tuzlu-şekerli-yağlı gıdalardan uzak dur, ayrıca bol su tüket.
İdman olarakta plank, şınav, mekik gibi şeyler yap. 1-2 ay içerisinde olmasa da farkı görürsün.

hocam şimdi sabah aç karına koşarsam tüm kaslarım erir ben akşamları koşarsam dahamı iyi sabahlarımı ? veya sadece bu egzersiz gün içinde diet yeterli olurmu ? bide bu antrenman attığınız kaç kalori yakıyor?


eyvallah öneri için
Sadece bu egzersiz ile fazlasıyla kalori yakabilirsiniz.
 
Yağlı yemeyi unut demiş bir arkadaş bu yanlış. Asıl unutman gereken şey şekerli tatlandırıcılı besinlerdir. Fastfood da kullanılan trans yağlar değilde doğal yağlar olan tereyağı ve zeytinyağı doygunluk hissi veren ve doymanı sağlayan asıl ürünlerdir. Ayrıca karbonhidratın da şekere dönüştüğünü unutmamakla beraber az tüketmekte bir zarar görmüyorum.
 
Dengeli ve proteğin ağırlıklı beslenip sporla vereceksin ya da yağ ve karbonhidrat tüketmeyip az yiyerek vereceksin başka yolu yok ben ikincisini yaparak 30 kilo verdim az beslenerek ilk başlarda zorlar ama azmin kuvvetliyse alışıyosun.
 
Günlük kalori ihtiyacını hesapla sonra o ihtiyaçtan 400-500 kalori düşüğünü al günlük. Eğer birisi sana hayatından karbonhidratı veya yağı çıkar diyorsa o adama hass... çekebilirsiniz. Karbonhidrat vücudunun asıl enerji kaynağıdır. Çağrı bu videoda çok iyi açıklamış, buyurun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı